Українців попереджають про обмеження постачання електроенергії 20 жовтня

Внаслідок російських атак на українську енергетичну інфраструктуру у четвер по всій Україні може відбутися тимчасове обмеження постачання електроенергії.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, пресслужба оператора системи передачі Укренерго.

“Сьогодні (ред. 19 жовтня) енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтрашній день ми просимо вас про розуміння і підтримку”, – написав оператор.

Таким чином, у четвер, 20 жовтня, по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме та в який час можна дізнатися на сайтах операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

Укренерго закликало подбати про те, щоб мешканці мали заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. 

“Причина обмежень – дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше”, – додає оператор.

Тимошенко наголосив, що це стосується жителів усіх областей країни. 

“Через російський ракетний терор у деяких містах і районах України енергетикам доводиться обмежувати постачання електрики – щоб стабільно працювала вся система. Але таких стабілізаційних відключень можна буде не робити, якщо ми всі в Україні свідомо будемо ставитись до свого споживання у пікові години. Це незначна річ для побуту кожної людини – однак дуже вагома у межах всієї енергосистеми”, – підкреслив також глава держави Володимир Зеленський.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту