Сім’я з Олевщини отримала два слухових апарати від UNICEF. Відео

22 лютого одинадцять сімей із Житомирщини, які виховують дітей із вадами слуху, отримали 17 слухових апаратів у межах крос-секторального проєкту In Touch Ukraine Foundation за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. Серед них – сім’я Мельників, які проживають в Олевській громаді.

Участь у заході також взяв міський голова Сергій Лисицький та фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Тетяна Помін.

Соломійці майже 2 з половиною рочки. І, аби повністю не втратити слух, апарат потребує негайно. Тож така допомога є для родини дуже вагомою.

«Сім’я Ольги, коли почалася війна, вибухи, перемістилася із міста Київ до нас на Олевщину. І помітили, що дитина реагувала тільки коли до неї голосно звертаються.  Вони забили на сполох, почали обстежувати в Житомирській лікарні, в Києві в Охмадит», – розповідає Тетяна Помін.

Сім’я відразу почала співпрацювати з соціальними працівниками громади. І наразі вдалось отримати для дівчинки якісні слухові апарати на обидва вушка.

Міський голова Сергій Лисицький зазначив: «Коли у нас з’явилась така можливість, щоб дитина отримала слуховий апарат, звісно, ми звернулись і сьогодні маємо таку прекрасну подію. Ми співпрацюємо з ЮНІСЕФ дуже щільно і плідно. Високочутливі слухові апарати компенсують необхідне звукове сприйняття, дитина зможе добре чути та скоро буде вміти відтворювати те, що чує. Щиро дякую всім причетним. Окремо дякую Градівському Віктору Михайловичу, заступнику начальника обласної військової адміністрації,  за постійну допомогу та підтримку у вирішенні різноманітних питань».

Варто зазначити, що це вже друга передача слухових апаратів для дітей на Житомирщини в межах межах крос-секторального проєкту. Минулого року сім’ї Олевщини також отримали такі апарати.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту