У Варварівці відкрили меморіальну дошку на честь жінок, які пережили лихоліття Другої світової війни

В Олевській громаді відкрили меморіальну дошку на честь жінок сіл Варварівка, Рудня-Бистра та Корощине, які пережили лихоліття Другої світової війни.

Відбувся захід у Варварівці, біля пам’ятника односельчанам, які загинули в часи Другої світової війни в період 1941-1945 років. Право відкрити дошку представили міському голові Сергію Лисицькому та місцевій вчительці.

На меморіальній дошці вказано: «Встановлено на честь жінок сіл Варварівка, Рудня-Бистра та Корощине, які пережили лихоліття Другої світової війни. Вірним, коханим дружинам. Люблячим, турботливим мамам. Ніжним, найкращим бабусям. Самовідданим, невтомним працівницям. На благо сім’ї, родини і нашої Незалежної України. Вдячні нащадки».

Ініціатором встановлення дошки є громадська організація «Злагода», під керівництвом Василя Бабича. Профінансував її виготовлення та встановлення місцевий меценат Василь Козловець.

Міський голова Сергій Лисицький зазначив: «В роки Другої світової поруч з чоловіками були й героїчні жінки, які допомагали боронити землі від загарбника чи лікувати наших поранених. Але тільки з часом, переживаючи ті ж сторінки історії зараз, ми ще більше розуміємо весь той тягар, який був навіть на мирному населені. Це не тільки тилова боротьба з ворогом, а й відбудова країни після настання перемоги. Сьогодні ми згадуємо, шануємо цих жінок, які на своїх тендітних плечах тримали надійний тил, були справжньою опорою і рушійною силою».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту