Начальник Державної казначейської служби області провів робочу нараду в Олевську

28 листопада начальник Головного управління Державної казначейської служби України Житомирської області Чорний П.І. провів виїзну робочу нараду з представниками розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Олевського району. Участь в нараді взяли голова Олевської ОТГ Омельчук О.В., його заступник Осипчук Я.М., голова РДА Лазаренко Д.О., заступник голови райради Ковальчук О.С., начальник управління Державної казначейської служби України в Олевському районі Федорчук І.Л. та керівники, бухгалтери, фінансисти установ об’єднаної громади.

Начальник ГУ Державної казначейської служби області привітав присутніх та міського голову словами «Добре, що у вас сьогодні є такий лідер, я його вітаю з обранням другий раз у присутності вас», зазначивши, що завдяки  його ініціативності та активності в громаді реалізується багато проектів і освоюється стільки коштів. Для прикладу навів Станишівську ОТГ, яка має на рахунках 26 мільйонів, але використала лише кілька.

На нараді обговорювалося питання про фінансовий стан громад в умовах децентралізації. Чорний П.І. виклав своє бачення норм законодавства про децентралізацію влади зазначаючи, що майбутнє країни необхідно будувати орієнтуючись саме на принципах децентралізації. Петро Іванович дав поради із планування бюджету і ведення господарської діяльності на території об’єднаної громади та зазначив, що в першу чергу потрібно спрямовувати кошти на енергозбереження закладів освіти та медицини. Адже це дає велику економію на енергоносіях, як наслідок економію бюджетних коштів на майбутні роки. Порадив створити, за можливості,  умови для розвитку малого та середнього бізнесу, брати участь у програмах та грантах, інше.

Петро Іванович відповів на запитання присутніх та подякував розпорядникам коштів за співпрацю та порозуміння.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту