Олевські лісівники мітингували проти схваленої Стратегії реформування

15 листопада Кабінет Міністрів України з подачі Міністерства аграрної політики і продовольства схвалив «Стратегію реформування лісового господарства на період до 2022 року». В документі передбачено передачу всіх лісів (комунальних, військових, державних) в одне централізоване підприємство. Стратегія була подана як така, що не потребує громадського обговорення, не стосується соціально-трудової сфери і не впливає на ринок праці. На думку лісівників, це перший крок до приватизації українських лісів та зменшення робочих місць у лісопромисловій галузі.

28 листопада працівники лісгоспів Олевщини вийшли на мітинг проти прийнятої Стратегії, такі ж мирні акції пройшли по всій Україні. Лісівники вимагають відмінити відповідне рішення Кабінету Міністрів України, унеможливити приватизацію державних лісогосподарських підприємств або передачу їх у концесію, беззаперечно відмовитись від ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства, що може привести до ліквідації діючих лісогосподарських підприємств галузі тощо.

Директор Білокоровицького лісового господарства Юрій Шевчук прокоментував: «Люди приїхали на мирну акцію, щоб побачили, що лісівники осторонь стояти не будуть. Це проблема є всієї України. Чекаємо позитивного рішення і відміни цієї Стратегії».

Слова підтримки місцевим лісівникам висловили представники влади: народний депутат України Володимир Арешонков, голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, голова райдержадміністрації Дмитро Лазаренко, голова районної ради Віктор Троц та його заступник Олександр Ковальчук.

У випадку, якщо ліси будуть передані централізованому підприємству, це не лише поставить під загрозу збереження лісового фонду України, а й зашкодить місцевим громадам. Адже лісогосподарські підприємства є бюджетоутворюючими для нашого регіону. Державні ліси є об’єктами права власності всього народу, тому розвиток і реформування системи управління лісовим господарством повинні бути виваженими, чого не можна сказати про дану Стратегію.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту