Порядок оздоровлення потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС І категорії

         Постановою КМУ №854 від 23.11.2016р. визначено механізм надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортних путівок або путівок на відпочинок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення громадянами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, доплати за надання додаткових послуг за рахунок власних коштів у разі недостатності суми грошової допомоги, а також виплати зазначеній категорії громадян грошової компенсації у розмірі середньої вартості путівки в Україні.

         Управління праці та соціального захисту населення до 15 жовтня поточного року беруть на облік  постраждалих громадян І категорії та дітей з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС шляхом надання грошової допомоги та виплати грошової компенсації у наступному році.

         Відповідно до п.12 постанови громадяни І категорії, та діти з інвалідністю забезпечуються путівками шляхом надання грошової допомоги у порядку черговості подання заяв в межах бюджетних призначень.

         Враховуючи дане, просимо потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС  І категорії та дітей з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС подати документи на оздоровлення або на виплату компенсації замість путівки у наступному 2019 році до 15 жовтня 2018 року.

         Довідково: в управлінні праці на черзі для отримання  щорічної грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортних путівок або путівок на відпочинок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку у 2018 році перебуває 433 пільговика,  розмір грошової допомоги для компенсації вартості  санаторно-курортних путівок або путівок на відпочинок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку  осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у 2018 році становить – 6822,00 грн., для дітей яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою – 13545,00 грн.

За детальною інформацією звертатись до управління праці за телефоном  2-17-70

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту