Груповий захід «Можливі ризики при виїзді за кордон»  

 

З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який відзначається 30 липня, психологом комунальної установи «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» разом з провідним фахівцем з профорієнтації відділу соціальної допомоги Олевського районного центру зайнятості 28 липня, 1-2 червня 2017 року було проведено лекцію та консультування «Можливі ризики при виїзді за кордон» з різною категорією непрацездатного населення.

Основною метою заходу було підвищити знання непрацездатного населення про  ознаки та форми торгівлі людьми. Розуміння того, що людська гідність, права людини є найвищою цінністю, а також попередження та формування нетерпимої поведінки, нульової толерантності до будь-яких форм експлуатації людини.

Торгівля людьми – це продаж / купівля / передача людей із метою експлуатації та одержання прибутку. Торгівля людьми – третій (після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками) за рівнем прибутковості кримінальний бізнес.

Під час проведення групового заходу психолог КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради» та провідний фахівець з профорієнтації відділу соціальної допомоги ОРЦЗ розповідали:

– про характерні ознаки торгівлі людьми;

– про форми торгівлі людьми;

– як відбувається вербування на роботу?;

– що можна зробити, щоб не стати жертвою торгівлі?;

– що ти можеш зробити, щоб зупинити «Біле рабство»?;

– куди можна звернутися за допомогою?

Також під час заходів працівниками КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради» було надано учасникам заходу підготовлені інформаційно – просвітницькі буклети: «Можливі ризики при виїзді за кордон», «Захистимо кожну дитину!», «Торгівля людьми», «Торгівля людьми – рабство ХХІ століття», «Насильство в сім’ї», «Зупинимо насильство в сім’ї», «Безпечні канікули».

 

Комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради»

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту