В селі Кишин відкрили дитячий садочок

19 грудня, на День святого Миколая, в селі Кишин відбулося відкриття дитячого садочка «Дзвіночок». Цю дату вибрали невипадково, адже саме Миколай приносить дітям подарунки та робить дива. Найкращим і найбільш очікуваним подарунком для кишинців стало відкриття дошкільного навчального закладу в їх селі.

Останній раз дитсадок тут працював з 1988 по 1991 рік. За словами в.о. старости Василя Тимощука, в 1991 році його перестали фінансувати і дошкільний заклад розграбували. Вже у 2012 році сільські голови почали робити перші спроби отримати фінансування, щоб відновити діяльність ДНЗ. До цього в селі була лише група короткотривалого перебування для старших дітей при школі, яку відвідувало 22 дошкільнят. Працювала вона лише до 12:00 години і без харчування. Новий садочок тут будували протягом п’яти років.

Після візиту до ДНЗ на початку жовтня, міський голова Олег Омельчук прийняв рішення, що садочок має запрацювати до кінця року, при цьому давав доручення та контролював проведення всіх робіт. Постійно працював над цим питанням його заступник Яків Осипчук. У 2017 році за сприяння обласного депутата Сергія Крамаренка ДНЗ утеплили та зробили благоустрій території закладу.

На урочисте відкриття зібралися батьки, діти, жителі села, керівництво громади та депутати міської ради. Перерізали червону стрічку голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, депутат обласної ради Сергій Крамаренко, голова райради Віктор Троц та голова райдержадміністрації Дмитро Лазаренко.

Для гостей дошкільного закладу організували концерт за участі дітей старшої групи та учнів школи. Згодом перейшли до вручення подарунків: міська рада подарувала ноутбук, депутат обласної ради Сергій Крамаренко подарував садочку ялинку та новорічні подарунки, районна рада та РДА – плазмовий телевізор, депутати міської ради Володимир Халімончук та Віктор Шапорда – іграшки, відділ освіти, молоді та спорту – пилосос. Напередодні для маленьких вихованців надійшли подарунки від Фонду Олени Тищенко:  85 комплектів дитячої постелі та 59 подушок. Також були новорічні подарунки від народного депутата Володимира Арешонкова.

Слова вдячності сказала завідуюча ДНЗ Світлана Гергало «Сьогодні дійсно справжнє свято до якого село Кишин йшло багато років. Нарешті здійснилася мрія тих родин, які дітлахи вже завтра будуть здобувати необхідний багаж знань і навичок. У житті є речі, які ніколи не знецінюються, не тьмяніють і не забуваються: рідна земля, мамина любов та дитячий садок. Пройде багато років, але діти будуть пам’ятати перші казки, прогулянки, свята в дитячому садочку, смачну кухню, чисте подвір’я та цікаві заняття з музики. Тому зараз зі своїм колективом я хочу подякувати всім представникам влади, які присутні у нас сьогодні на святі, депутатам, спонсорам, забудовникам, що здійснили мрію, всім тим, хто підтримував добрим словом, хто надихав. Велике вам спасибі і низький уклін». За словами  завідуючої, поки у садочку навчатиметься дві групи (44 дитини), навесні планують відкрити ще одну групу.

 «Нарешті ми дочекалися відкриття нашого садочка, який став окрасою всього нашого села. Хочеться за це висловити слова вдячності представникам влади, присутнім депутатам, всім небайдужим, хто приймав участь у його відкритті. Побажати вам удачі, успіхів, щоб здійснювалися всі ваші мрії, як на роботі, так і в житті. Також хочеться привітати колектив, працівників цього садочка. Побажати їм поваги від дітей, багато любові і всього найкращого. Від себе особисто  хочу подякувати батькам нашої старшої групи за те, що вони допомагали прибирати нам садочок, відгукувалися на наші прохання. Сподіваюсь, що ми і надалі будемо з вами плідно працювати. Також хочу привітати всіх зі святом св. Миколая, з наступаючими новорічними святами, побажати вам здоров’я та благополуччя у ваших сім’ях», – додала голова батьківського комітету Валентина Хоченкова. 

Подяки від Олевської міської ради за особистий внесок у відкриття дитячого садочка в с.Кишин отримали підрядні організації, спонсори, керівники:  директор ПП «ЖИТОМИР-АВТОТЕХДІАГНОСТИКА ПЛЮС» Чижевич В.В.,  депутати Житомирської обласної ради Крамаренко С.М. та Ніколайчук О.В., директор ПП «Будпослуги – 1» Юськов А.Л., директор ПП «Будпослуги – 2» Козловець П.О., депутати міської ради Володимир Халімончук та Віктор Шапорда, начальник «Олевського ШБУ-42» Кравченко М.К., директор ДП «Білокоровицьке лісове господарство» Шевчук Ю.І., директор ТОВ «Фалькон Пауер» Іванов А.Ю., голова райради Троц В.М. та голова Олевської РДА Лазаренко Д.О.

ДНЗ “Дзвіночок” у жовтні 2017

ДНЗ “Дзвіночок” у грудні 2017 року

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту