Міста трьох тисячоліть

17 січня 2018 року древляни таки взяли Київ… Підкорили столицю культурою, щирістю, завзяттям і натхненням. І вона відповіла їм взаємністю.
Відбулося чудове свято єднання земляків з північних районів Житомирщини у приміщенні Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського. І називалося воно –відкриття фотовиставки «Міста трьох тисячоліть: Коростень, Овруч, Олевськ». Організатором творчого заходу, приуроченого до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки і Дня Соборності України, стали Фонд Фотомистецтва та Спілка фотохудожників України.
Для гостей було організовано екскурсію бібліотекою. Потім чарівними мелодіями та піснями їх вітали коростенські музики, а народні артисти України Олександр Василенко та Світлана Мирвода просто вразили публіку неповторним талантом співу. На урочистому відкритті представники громад презентували свій край та його надбання. Фотовиставка чудової якості різнопланових фотографій, яких було виставлено більше 120 штук, стала тому підтвердженням. Окрім фотокартин столичних маестро Олександра Лепетуна та Євгенія Шваба представлялися й окремі цікаві знімки місцевих, але знаних аматорів Сергія Жили, Романа Світловського, Наталії Дрозд та Юрія Халімончука.
Олевського міського голову Олега Омельчука за сприяння у проведенні заходу організатори відзначили грамотою, а його побажання щодо експонування виставки у Олевську було підтримано. Тож Олевськ першим приймає естафету. Це може відбутися вже наступного місяця, оскільки до 16 лютого виставка залишатиметься у конференц-холі Національної бібліотеки.

Юрій Халімончук

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту