В Олевську відзначили День незалежності України

24 серпня в Олевську відбулись святкові заходи, приурочені до Дня незалежності України. З самого ранку у церквах міста відбулась божественна літургія та молебень за Україну. В ній взяв участь і міський голова Олег Омельчук та його заступник Олександр Ніколайчук, відвідавши церкву Преображення Господнього. Помолитися за Батьківщину у день її 27 річниці незалежності також прийшли містяни, працівники державних установ, представники міської ради.

Об 11 годині на стадіоні «Колос» розпочався вже традиційний міні-футбольний турнір «Кубок мера». У ньому взяли участь сім команд: «Штурм» (Олевськ), «Динамо» (Олевськ), «NG» (Олевськ), «Зірка» (Дивлин), «Колос» (Путиловичі), «Каменяр» (Жубровичі), «Явір» (Білокоровичі). Команда «Каменяр» отримала Кубок мера, а також премію від депутата Олевської міської ради Миколи Кочина. Друге місце посіла команда «Штурм», третє – «Явір». Кращий воротар турніру – Олександр Кушим («Явір»), кращий бомбардир – Віталій Рудік («Каменяр»), кращий гравець – Сергій Білоус («Каменяр»). 

Більше фото турніру дивіться на нашій сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

З 16 години на площі Соборній були представлені виставки декоративно-прикладного мистецтва. Окрім традиційних презентацій якісних робіт місцевих майстринь, бібліотекарями Олевської ЦБС була представлена виставка-пам’ять «Герої нашого часу», присвячена нашим землякам, які загинули під час бойових дій на сході України.

У сквері в центрі міста містяни залюбки споглядали за виставкою домашніх улюбленців. У ній були представлені породисті собаки, змія, перепілки, морські свинки, хом’яки тощо.

Поруч вчителі Олевської гімназії Наталія Корнійчук та Іван Корнійчук провели цікаві вікторини для всіх вікових категорій «Чи знаю я українську мову» та «27 років незалежності» (з української мови та історії відповідно). Шляхом жеребкування учасники вікторин отримували три питання. В разі правильної відповіді «знавці» отримували сувенірну продукцію.

На площі Соборній бажаючі могли взяти участь у патріотичному квесті містом. Його організувала директор Олевського народного краєзнавчого музею Анна Вжесінська.

Працівники та вихованці ЦХЕТУМу, МБК, музичної школи, а також учасники художньої самодіяльності громади презентували для присутніх чудову концертну програму, де були використані не лише українські народні пісні, а й сучасні хіти. Сподобалося глядачам виконання Молитви за Україну, яку заспівали викладачі Олевської музичної школи після промови ієрея Свято-Миколаївської церкви о. Сергія. Також масштабно та велично звучав гімн України у виконанні десятків вокалістів громади та всіх бажаючих глядачів концерту.

Завершився концерт святковою програмою «Хіти незалежності України», де присутні не тільки підспівували, а й танцювали.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту