Прес-анонс до Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом

Дата проведення: 24-го жовтня 2018 року

Час проведення: 12.00 – 16:00

Місце проведення:  Кінотеатр ім. Івана Франка

Щороку 24 жовтня  відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Дата події була приурочена до дня народження Джонаса Солка – американського епідеміолога та вірусолога, що протягом 1952–1955 років розробив інактивовану вакцину  проти поліомієліту. Ця подія має на меті привернути увагу світової спільноти до страшного захворювання і його наслідків, можливості профілактики шляхом обов’язкового щеплення та всесвітньої кампанії боротьби з поліомієлітом End Polio Now. Повне викорінення поліо в світі – надзвичайно амбітне завдання. Застосування вакцинації проти поліомієліту призвело до створення в 1988 році Глобальної Ініціативи з Ліквідації Поліомієліту, з моменту створення якої, число нових випадків захворювання зменшилась більш ніж на 99%.

Тема запобігання поліомієліту є актуальною для України, оскільки наша країна досі залишається в переліку країн, де зберігається ризик спалаху поліо через низький рівень охоплення щепленнями. З іншого боку, існує проблема дефіциту вакцин та негативного ставлення багатьох батьків до вакцинації.

Виходячи з українських реалій, ми закликаємо усіх, кому небайдужа безпека наших дітей і суспільства в цілому долучитися до відзначення Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом, щоб сприяти вирішенню проблем з доступністю вакцини та роз’ясненню батькам важливості профілактичних щеплень від поліо.

Ми готуємо інформаційно-розважальну локацію з переглядом фільму віртуальної реальності у форматі 3Д «Місто майбутнього. Для маленьких гостей та їх батьків ми підготували подарунки. 

Ініціатор проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліо в Україні – Ротарі в Україні, партнер ГО «Батьки за вакцинацію», за підтримки  Житомирської міської ради та Департаменту охорони здоров’я Житомирської області (в межах меморандуму про співпрацю).

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту