Святкова програма «Мирне небо нашого Різдва». Відео

9 січня в приміщені Олевського міського будинку культури відбулася святкова програма «Мирне небо нашого Різдва» в рамках ІХ щорічного фестивалю-конкурсу колядок, щедрівок та вертепів «Різдвяна зірка».

Основою для святкової програми стала історія українського військовослужбовця, який перебуває на фронті та понад усе мріє потрапити додому на Різдво. У цьому йому зарадив його янгол-охоронець, який швидко допоміг дістатися військовому до дружини та сина.

У виставі взяли участь: Денис Ничипорчук, Олена Бреслаш, Олег Бреслаш, Тетяна Існюк, Ігор Ярошовець, Павло Халімончук, Лілія Ковальчук, Аліна Головенко, Ігор Васильчук, Ірина Кльоц.

Впродовж постановки на сцені виступали колективи та виконавці Олевщини. Раніше був проведений відбір, де компетентне журі визначало найкращих виконавців, які виступили на даному гала-концерті. Глядачам були представлені кращі колядки та щедрівки України, обряд помолу пшениці, сучасні пісні та колядки польською мовою, малювання піском.

Глядачі із задоволенням спостерігали за святковою програмою та стоячи вітали учасників гучними аплодисментами.

По завершенню святкової програми начальник відділу культури Ірина Кльоц оголосила переможців фестивалю-конкурсу, які отримали подарунки та дипломи.

У  номінації «Солісти» в молодшій віковій категорії І місце посіла Чистякова Софія (вихованиця МБК, керівник Олена Бреслаш), ІІ місце – Коц Олександра (Олевська музична школа, керівник Діна Халімончук).

У старшій віковій категорії місця розподілились наступним чином: І місце – Шапорда Ірина (с.Копище, керівник Ольга Борисовець), ІІ місце – Аліна Головенко (м.Олевськ), ІІІ місце – Хільчук Петро (с.Перга, керівник Тетяна Хомутовська).

У номінації «Ансамблі» І місце посіла Олевська музична школа  (ансамбль старших класів, керівник Ірина Горбовська), ІІ місце – Бреслаш Аліна та Бреслаш Олег (м.Олевськ, МБК, керівник Олена Бреслаш).

У номінації «Народні колективи» І місце розділили народний ансамбль «Уборть» (с.Копище, керівник Анатолій Борисовець) та вокальний ансамбль «Вербиченька» ( смт Новобілокоровичі, керівник Тамара Кузьмич). ІІ місце розділили жіночий вокальний ансамбль «Легенда» (с.Варварівка, керівник Лариса Давидюк) та жіночий вокальний ансамбль «Чарівниці» (с.Покровське, керівник Степан Хомич). ІІІ місце розділили ансамбль «Лілея» (Олевського відділу спілки поляків України, керівник Діна Халімончук) та жіночий вокальний ансамбль «Кумоньки» (с.Сущани, керівник Тетяна Ковальчук). Спеціальний приз отримав жіночий вокальний ансамбль «Crescendo» (Олевська музична школа, керівник Микола Охримчук). Гран-прі виборов жіночий ансамбль «Заспів» (с.Хмелівка, керівник Вікторія Стовбун).

Перемогу у номінації «Вертеп» виборов колектив села Кишин (керівник Алла Рабош), які презентували  обряд «Обмолот коляди».

У своїй промові начальник відділу культури Ірина Кльоц передала учасникам та глядачам вітання від міського голови Олега Омельчука та депутатського корпусу. А також від відділу культури висловила подяку міській раді за підтримку та допомогу у закупівлі подарунків для переможців конкурсу.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту