Відродження українського флоту починаєтьсяз відродження корабельного лісу!

Здавна відомо, що Житомирщина – колиска українського флоту. Саме тут, поблизу Олевська – серця українського Полісся – зростав корабельний ліс, з якого з прадавніх часів будували свої човни місцеві майстри. Це був один із легендарних шляхів «із варягів у греки». Але за останні роки Олевські ліси нещадно знищувалися. І ось вперше, за часів незалежності України, 6 квітня 2019 року, ми садимо корабельний ліс – там, де він зростав тисячі років потому.

Акція проводиться в рамках першої науково-дослідницької експедиції «Від «із варягів у греки» княжих часів до сучасної морської України», організованої Громадською організацією «Асоціація ветеранів Військово-Морських Сил України», яку очолює командувач Військово-Морських Сил України 2014-2016 років віце-адмірал Сергій Гайдук, у співпраці з громадськими організаціями «Київське військово-історичне товариство», «Вітрильний крейсерсько-перегоновий союз України» та іншими громадськими організаціями історичного, патріотичного та водно-спортивного спрямування, за ініціативи Інституту археології Національної академії наук України та за сприяння Олевської міської ради.

В акції беруть участь представники громади міста Олевська, ліцеїсти Військово-морського та Київського військового ліцеїв, учасники АТО, ветерани та дієві військовослужбовці національного флоту.

Акцію підтримав футбольний клуб «Маестро» під керівництвом відомого футболіста, екс-гравця збірної України Едуарда Цихмейструка.

На «лісовий, футбольний та концертний майданчики» вийдуть міністр культури України Євген Нищук, лідер гуртів «Тартак» та «Був’є» Олександр Положинський, заслужений артист України Олександр Павлік, переможець 5 сезону телеконкурсу «X-Фактор» Дмитро Бабак, двократний переможець телешоу «Караоке на Майдані» Артем Кай, блогер та лідер гурту «NRavitsaPlanet» Іван Марунич, резиденти телешоу «Мамахохотала» Олексій і Ігор Рева, шоумени Юрій Іванисько та Олександр Селіхов, зірка телесеріалу «Кріпосна» актор Олексій Яровенко, переможці телешоу «Україна має талант-4» Михайло та Володимир Дубель (DoubleLife) та інші зірки української естради та кіно.

Акція проходиться під гаслом: «Відродження українського флоту починається з відродження корабельного лісу!»

Запрошуємо приєднуватися усіх охочих!

План заходів

10.30 – початок на Соборній площі міста Олевська.

10.45 – 11.35 – мітинг, Акція на підтримку військовополонених українських моряків, Акція на підтримку ветеранів національного флоту, так званих «кримських диверсантів», які утримуються в російських в’язницях, вшанування пам’яті загиблих за незалежність України.

11.40 – 12.00 – стройова прогулянка по місту ліцеїстів Військово-морського ліцею та Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

12.00 – 12.30 – організоване переміщення до місця висаджування лісу (Корощинське лісництво ДП «Олевський лісгосп АПК», за с. Варварівка).

12.30 – 14.30 – висаджування корабельного лісу.

15.30 – 18.00 – змагання з міні-футболу (майданчик Олевської гімназії), концерт зірок української естради (Олеський ЦХЕТУМ), виховні заходи(міський краєзнавчий музей).

10.00 – 12.00 – виставка суден-реплік на міській площі.

18.00 – від’їзд учасників.

Дата проведення: 06 квітня 2019 року

Місце проведення: м. Олевськ, Соборна площа, Корощинське лісництво ДП «Олевський лісгосп АПК», Олевська гімназія, Олевський ЦХЕТУМ, міський краєзнавчий музей

Увага! З 10.30 до 12.00 год. частина площі Соборної буде обмежена для руху транспорту!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту