Реорганізація Олевської центральної лікарні та інші питання сесії міської ради

18 квітня відбулась сесія міської ради .Для розгляду було винесено 49 питань, включаючи Різне.

Також на сесію завітали місцеві жителі зі своїм зверненням, тому було вирішено заслухати їх з самого початку. Зі зверненням до присутніх виступив Леонід Щерба: «Я звертаюсь до вас, як звичайний громадянин міста. Я не відношусь ні до якої партії, ні до теперішньої влади… В мене є питання до однієї особи – депутата Анатолія Васильовича Повара. Мені хотілося б подивитися йому в очі і декілька питань задати. Анатолій Васильович, чому Ви тиснете на теперішній бізнес? Чому Ви так робите?».З чим Анатолій Повар не погодився та зауважив, що подібні питання варто піднімати та обговорювати не на сесії, а звернувшись особисто до нього.

Першим питанням депутати розглянули внесення змін до міського бюджету. З районного бюджету надійшла субвенція міському бюджету на матеріальну допомогу жительці Олевська (на ліквідацію наслідків пожежі) – 5000 грн. та на придбання футбольної форми та м’ячів для КУ «Олевська ДЮСШ» – 10000 грн.

Наступним підтримали депутати рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. 10 жителям було виділено по 5000грн, 5 – по 3000 грн, 1 – 10000 грн. Загалом було виділено коштів в сумі 75000 грн.

Вирішили надати згоду депутати про внесення змін до Статутів комунальних установ «Олевська дитячо-юнацька спортивна школа» та «Олевська дитячо-юнацька спортивна школа боротьби» Олевської міської ради .

Зміни вносяться в «Загальні положення» Статутів, а саме те, що відтепер комунальні установи є неприбутковими організаціями, діяльність яких спрямована на виконання соціально важливих функцій і не має на меті отримання прибутків. Всі доходи спортивних шкіл використовуватимуться виключно для фінансування видатків на утримання шкіл, реалізації завдань та напрямів діяльності визначних Статутом.

Також затвердили присутні програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки у новій редакції. В 2019 році було додатково виділено 200 тис. грн. на розвиток спорту. Тому було запропоновано внести зміни в п.15 – Утримання апарату МО ГО ВФСТ «Колос» – додати 10 тис. грн. та в п.18 – забезпечення проведення місцевих, районних, обласних спортивних заходів з олімпійських видів спорту, участі спортсменів та збірних команд  у всеукраїнських спортивних заходах з олімпійських видів спорту, змаганнях – 190 тис. грн. Цей залишок коштів рівномірно розподілити серед МО ГО ВФСТ «Колос», федераціЇ футболу Олевської міської ОТГ, Олевської районної федерації волейболу, КУ «Олевська ДЮСШ» та КУ «Олевська ДЮСШБ».

Депутати одноголосно затвердили рішення про реорганізацію, шляхом перетворення КУ «Олевська центральна лікарня» у КНП «Олевська центральна лікарня». З цього питання виступив головний лікар КУ «Олевська центральна лікарня» Олег Казюк. Він пояснив в чому суть нагальної потреби переходу комунального закладу в комунальне неприбуткове підприємство і додав» «Всі комунальні заклади області переходять в КНП. З 2020 року всі види медичних послуг будуть фінансуватися в рамках договору з Національною службою здоров’я України, тобто не буде  фінансування від медичної субвенції. Натомість НСЗУ буде оплачувати роботу цих медичних закладів. І якщо ми зараз не перейдемо в КНП, з 2020 року не буде фінансування з медичної субвенції і лікарня з НСЗУ не зможе заключити договір. Тому більше всього лікарню доведеться закрити, так як міська влада не зможе взяти на себе повністю фінансування лікарні». Дане рішення депутати підтримали одноголосно 23 «за».

Розглянули депутати також 25 земельних питань. Зокрема: про внесення змін до договорів та заміну сторони у договорах оренди земельних ділянок комунальної власності,про затвердження додаткового списку до розподілу земельних часток (паїв) між власниками сертифікатів на право на земельну частку, про припинення дії договорів на управління спадщиною, про припинення дії договорів оренди земельних ділянок  та інші.

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту