Візьміть дитину у родину!

 Під таким гаслом працює сьогодні комунальна установа «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради».

Під час святкування Дня міста центром проводилась інформаційна кампанія “Візьміть дитину в родину” з метою популяризації та пропаганди сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу є однією із форм сімейного виховання.

     Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування.

          Батьки-вихователі є законними представниками прийомних дітей в установах та організаціях без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей.

     Прийомна сім’я – це сім’я, яка взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування погодилася на тимчасове піклування про дітей, поки їхні власні батьки не будуть спроможні доглядати за ними. Держава несе відповідальність за таких дітей.

     Прийомна сім’я допомагає дитині, яка не може проживати у власній сім’ї з різних причин: батьки тяжко хворі і не в змозі турбуватися про дитину, батьки померли, батьки позбавлені батьківських прав тощо. Не втрачаючи статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, прийомні діти влаштовуються до прийомної сім’ї на повне державне утримання

Більш детальну інформацію щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу ви можете отримати безпосередньо в КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» за адресою: м. Олевськ, вул. Володимирська.1 тел: 2-16-65.

Разом ми можемо  здійснити мрію дитини-сироти – подарувати їй сім’ю!

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту