Конкурси, квест, екскурсії та інші заняття учасників фестивалю “Стежками Тараса Боровця”

У ІІ Відкритому патріотичному фестивалі учнівської молоді взяли участь близько 300 учнів. Трьохденна програма була цікавою та насиченою. В рамках фестивалю діти змагалися у командних та індивідуальних конкурсах. Завітали на фестиваль зі спортивним показовим виступом також «Самураї» Житомирського підліткового клубу «Олімп».

У п’ятницю, 6 вересня, відбувся конкурс патріотичної пісні. Двадцять закладів освіти делегували найталановитіших учнів команди задля гідного представлення у конкурсі. Міський голова Олег Омельчук та заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко приєднались до глядачів конкурсу та насолодилися мелодійними виконаннями.

Компетентне журі у складі начальника відділу культури Олевської міської ради Ірини Кльоц, директора Олевського ЦХЕТУМу Артема Курбеко та художнього керівника Олевського МБК Олени Бреслаш визначали переможців. Призери конкурсу, представники Тепеницької ЗОШ, Олевської гімназії та Олевської ЗОШ №3, виступили на великій сцені зі своїми композиціями.

Цього ж дня відбувся перший тур конкурсу журналістів. Цього року серед любителів слова – справжній аншлаг. Участь у конкурсі взяли понад 30 учасників. У зв’язку з цим було вирішено зробити конкурс у два етапи: перший – письмовий, другий – відео матеріал. Всі учасники справно попрацювали та показали хороший рівень підготовки. Втім, журі конкурсу у складі заступника директора з виховної роботи Олевської гімназії Тамари Заруби і спеціалістів по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Олевської міської ради Наталії Дрозд і Вікторії Загоровської мали визначити кращих.

До другого туру перейшли Кузнецова Діана (Новоозерянський НВК), Рябчук Вікторія (Лугинська гімназія), Гергало Вероніка (Зубковицька ЗОШ), Мосейчук Юлія (Олевська гімназія), Ткачук Ольга (Романівська гімназія), Гергало Вікторія (Зубковицька ЗОШ), Хурцяк Тарас (Балашівська ЗОШ), Іванова Дарина (Лугинська ЗОШ №2), Петьовка Віталіна (Врублівська ЗОШ), Мацкевич Оксана (Балашівська ЗОШ), Вербельчук Марія (Лопатицька ЗОШ), Осипчук Олександр (Олевська ЗОШ №3). За умовами другого туру конкурсу, всі учасники мали підготувати відеоматеріали у довільному жанрі та тему, що стосується фестивалю. Учасники відповідально підійшли до поставленої задачі і вже у суботу, 7 вересня, здали свої роботи. Бали, отримані за відеороботу, додавалися за зароблених балів у І турі конкурсу, що й допомогло визначити переможців.

7 вересня також  відбувся індивідуальний конкурс знавців історії Олевської республіки та захист наукових повідомлень. Змагання відбулися за участі доктора історичних наук, професора кафедри історії України Житомирського державного університету імені І. Франка Сергія Стельниковича та вчителя Олевської гімназії Івана Корнійчука. Учасники дивували своїм рівнем підготовки та із задоволенням дискутували на тему української революції.

Справжнім інтелектуальним та фізичним випробуванням став для учасників фестивалю квест, підготовлений директором Олевської гімназії Євгенієм Рябим. Орієнтування на місцевості, спритність, швидкість, кмітливість, витривалість, вміння працювати у команді – це далеко не всі риси, які знадобились учасникам квесту. Вони стріляли з рогатки, проходили перешкоди, шукали підказки, палили вогнище, орієнтувались по компасу й виконували інші завдання, які траплялися на маршруті. Команда Кам’янської школи здивувала всіх, пройшовши весь маршрут всього за 17 хвилин!

Крім того, в рамках фестивалю бажаючі мали можливість відвідати древнє городище – урочище Бабина гора, де екскурсію проводила директор Олевського народного краєзнавчого музею Анна Вжесінська.

Оголошували переможців конкурсів та вручали спеціальні нагороди вже на офіційному закритті фестивалю, яке відбулось у неділю, 8 вересня.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту