Олевський ЦХЕТУМ презентував таланти в Республіці Білорусь

10 січня в смт Лельчиці Республіки Білорусь в районному центрі культури і народної творчості проходив новорічно-різдвяний фестиваль «Елка мира», організований Гомельським обласним відділенням Білоруського фонду миру.

На запрошення організаторів Олевщину представляли зразкові хореографічні колективи Олевського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Сузір’я» і «Тіп-топ», під керівництвом хореографів Лариси Хоменко і Ольги Настасюк. Варто зазначити, що наші колективи – переможці та лауреати міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів і фестивалів. Участь у фестивалі взяли солісти ЦХЕТУМу Валерія Курбеко, Артем Курбеко та Володимир Крекотень і ведуча Оксана Ковальчук.

З Олевська також прибула офіційна делегація на чолі із заступником міського голови Яковом Осипчуком, до якої також увійшли представники освіти Алла Гаврилюк і Євгенія Гур’єва та керівники спортивних організацій Валерій Шапорда і Володимир Рабош.

Свої теплі привітання з Новим роком та Різдвом, подяку за організовану зустріч адресували всім присутнім дітям і гостям в залі голова Лельчицького районного виконавчого комітету Сергій Косинський, голова Гомельського обласного відділення громадського об’єднання «Білоруський фонд миру» Тимофій Глушаков, начальник відділу виховної та соціальної роботи головного управління освіти Гомельського облвиконкому Олена Клочкова, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради Алла Гаврилюк.

Розпочався фестиваль новорічною виставою «По щучьему велению» у виконанні місцевих артистів. Пізніше виступили учнівські колективи Гомельської області, після чого на сцену вийшли талановиті виконавці Олевщини. «Тіп-топ» виконали хореографічні номери «Під сопілку», «Витребеньки», «Новорічні олівці»; «Сузір’я» – «Калина», «Україночки» та «У нас на Україні». Виступи нашої талановитої учнівської молоді не залишили нікого байдужим. Підтримував зал і солістів, навіть підспівуючи українським пісням.

По завершенню концертної програми всі учасники фестивалю з Олевщини отримали новорічні подарунки, а також неабиякий сюрприз – екскурсію в кінний спортивний клуб Лельчицької ДЮСШ та святкову вечерю в місцевому ресторані.

Організувати подорож дітей допомогли спонсори: приватні підприємці Валерій Гарбовський і Сергій Лисицький та директор Олевського лісгоспу АПК Сергій Вовк. Поїздці делегації сприяли Валерій Шапорда та Ярослав Іванченко.

Олевський ЦХЕТУМ висловлює подяку організаторам заходу в особі Олесі Хілько.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту