Старостою Покровського старостинського округу затверджено Олену Кондратовець

На сесії, яка відбулась 21 квітня депутатами було прийнято рішення про затвердження старости Покровського старостинського округу Олени Кондратовець.

Нагадуємо, що на 14 сесії міської ради було прийнято рішення «Про об’єднання старостинських округів Олевської міської територіальної громади», згідно якого Покровський та Журжевицький округи об’єдналися в один – Покровський.

Верховною Радою був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» (вступив у дію в липні), який чітко встановлює, що «старостинський округ утворюється … у складі одного або декількох населених пунктів, на території якого (яких) проживають не менше 500 жителів». Виявилось, що єдиним округом, який не відповідає даному критерію є Журжевицький. Тож, керівництво Олевської ТГ було вимушене привести структуру старостинських округів громади у відповідність до закону.

Важливо, що, згідно діючого законодавства, кандидатуру старости обирає та виносить на громадське обговорення міський голова (староста не обирається на виборах шляхом таємного голосування як було із сільськими головами).

На посаду старости Покровського старостинського округу міський голова виніс кандидатуру Кондратовець Олени Юріївни. Це не нова людина, вона і до обговорень була старостою цього округу. Однак, після об’єднання процес вимагав нових формальностей.

У лютому 2022 р. відбулись громадські обговорення її кандидатури в старостинських округах, що включають в себе села: Покровське, Будки, Михайлівка, Млинок, Журжевичі та Рудня.

Основним завданням громадського обговорення було погодження з жителями відповідного старостинського округу кандидатури старости.

Громадське обговорення відбувалось шляхом опитування жителів. Також був заповнений лист, який містив інформацію про учасника опитування із зазначенням його персональних та паспортних даних.

За результатами обговорення кандидатура Олени Кондратовець набрала 316 голосів.

Депутати дане рішення підтримали одноголосно, 19 – за.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту