Відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в Олевську

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – мужніх людей, які своїми рішучими та самовідданими діями захистили Україну і світ від руйнівного впливу радіоактивних викидів зі зруйнованого реактора і запобігання набагато серйозніших наслідків.

Тож, сьогодні міський голова Сергій Лисицький зустрівся з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олевщини. «На жаль, в умовах війни Україна знову наблизилась до загрози радіаційної катастрофи. Але, пам’ятаючи ту неоціненну жертву і подвиг, який зробили ліквідатори на Чорнобильській АЕС, весь світ має згуртуватися, щоб не допустити цього знову», – зауважив він.

На заході також були присутні заступники міського голови Юрій Данюк і Сергій Гончар та керуючий справами виконавчого комітету Володимир Дворецький.

Міський голова Сергій Лисицький вручив знак народної пошани, орден «Чорнобильський хрест» Василю Лукяненко, а також грамоти міської ради учасникам ліквідації Олегу Забродському, Захару Ковальчуку та Володимиру Лузіну.

«Ми пам’ятаємо ціну, яку Україна і світ заплатили за ліквідацію наслідків аварії. Мужні та сильні українці, серед яких і жителі Олевщини, зупинили невидимого ворога – вдалося локалізувати згубні наслідки аварії. Хтось втратив життя, інші – здоров’я. Але подвиг наших ліквідаторів назавжди залишатиметься у нашій пам’яті», – додав Сергій Іванович.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту