Для військового з Сущан придбали та передали квадрокоптер DJI Mavic 3Т з функцією тепловізора

Близько місяця тому ми оголосили збір коштів для придбання квадрокоптера DJI Mavic 3 з функцією тепловізора для нашого земляка. Олександр Гончар із села Сущани наразі в штурмовій бригаді «Червона калина» в самісінькому пеклі війни.

Попри терміновість збору, не велика кількість людей долучилась до онлайн переказів – вдалось зібрати лише 27 тисяч гривень, тому було прийнято рішення про додаткове залучення коштів, адже дрони для наших захисників – це їхні очі.

Міський голова Сергій Лисицький прийняв рішення долучити до цього збору залишок коштів, які збирали на автомобіль для захисника на марафоні «Разом до перемоги» – це 89 тисяч гривень. Також ініціативність та бажання допомогти проявили односельчани військового, зібравши 58 тисяч гривень.

Читайте також: За кошти з марафону «Разом до Перемоги» придбали автомобіль для нашого військового.

На жаль, не завжди все відбувається так, як планується: втративши дорогоцінний час на збір коштів, необхідний квадрокоптер здорожчав майже на третину ціни, тож пошук можливості придбати цей прилад продовжувався. Необхідні 56 тисяч гривень надійшли від освітян нашої громади, їх одноденного заробітку.

Як висновок, 230 тисяч гривень, що були потрібні для купівлі та відправки дрона, було зібрано. Дякуємо всім, хто долучився!

«Хочу подякувати Олевській міській раді, Сущанській сільській раді за надану допомогу 1 батальйону оперативного призначення 14-тої бригади «Червона Калина». Цей дрон врятує дуже багато життів. Слава Україні!», – записав звернення до земляків військовий Олександр Гончар.

Міський голова Сергій Лисицький прокоментував: «Сума збору була надзвичайно велика, але я вірив, що ми його закриємо. Чесно кажучи, хотілося, щоб у кожній роті на фронті було декілька таких «пташок». Можливість вночі розвідати місцевість з повітря у камеру тепловізора – це збережені життя наших захисників і захисниць».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту