Міський голова Сергій Лисицький відвідав постраждалий від підриву ГЕС Херсон

Херсонщина потерпає від підтоплення через підрив росіянами Каховської ГЕС та постійних обстрілів.  Загалом у зоні підтоплення перебувають близько 80 населених пунктів. Цей екоцид спричинив масштабні та катастрофічні наслідки не тільки для жителів півдня України, це трагедія світового рівня.

Міський голова Сергій Лисицький прийняв рішення особисто відвідати постраждалий Херсон та передати гуманітарну допомогу місцевим жителям. «Ми вже не вперше відправляємо гуманітарні вантажі на деокуповану територію, а тепер доля нас поставила перед новими викликами. Я вирішив супроводжувати гуманітарний вантаж. Звісно, поспілкуватися з людьми, які постраждали, і запитати у них які ще є потреби. Можливо, в наступному вантажі ми зможемо їх задовільнити», – прокоментував міський голова.

Гуманітарний вантаж – близько 10 тон. Це питна бутильована вода, 10 генераторів та 2 гумових човна. Допомогу для постраждалих від повені територій підготували спільно з народним депутатом України Арсенієм Пушкаренком, благодійним фондом BGV Charity Fund, на чолі з його керівницею Поліною Алдошиною, організацією «Союз міст і муніципалітетів Естонії (Eesti Linnade ja Valdade Liit)», Лугинською селищною радою.

Під час візиту до постраждалого міста, Сергій Лисицький та делегація, що супроводжувала вантаж, відвідали також дитяче відділення Херсонської міської клінічної лікарні та передали закладу засоби особистої гігієни та дезинфікуючі засоби.

Ми вдячні всім небайдужим жителям Олевської громади, які долучилися до збору питної води для Херсонщини, це понад 30 підприємців, які завжди готові допомогти та підставити плече підтримки постраждалим українцям.

Повертаючись додому наша делегація зробила ще одну гарну справу. Вони зустрілись з волонтерами, які рятують домашніх тваринок від стихії і обстрілів та забрали декілька врятованих котиків на Житомирщину. Частину чотирилапих вже влаштували у родини.

Завантаження автомобіля в Олевську

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту