В міській раді відбулась зустріч із представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

В міській раді обговорили старт нового проєкту, який буде реалізовуватися Фондом на Житомирщині разом з німецьким державним банком KfW за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

На нараді були присутні: міський голова Сергій Лисицький, заступники міського  голови Василь Ковальчук та Юрій Данюк, керуючий справами виконавчого комітету Володимир Дворецький, координатор проєкту Володимир Строкань, представник секції соціального захисту Вадим Пищейко, представник гуманітарного штабу при Житомирській ОВА Олег Рябой, керівники медичних, соціальних установ, начальники структурних підрозділів міської ради.

Варто зазначити, що 6 громад області, серед яких Олевська громада, отримають впродовж 3 років близько 17 млн євро на реалізацію проєктів спрямованих на такі напрямки:

  • покращення якості питної води та розв’язання проблем стоків. Модернізація систем водопостачання та водовідведення для забезпечення жителів громади якісною питною водою. Ця робота також має сприяти запобіганню забруднення навколишнього середовища каналізаційними установками.
  • створення комфортних умов для навчання дітей, розв’язання безпекових питань та надання їм психологічної підтримки; підтримка активної молоді. Реконструкція та відновлення сховищ, учбових класів в освітніх закладах. Проведення тренінгів для вчителів із психосоціальної підтримки дітей, мінної безпеки та інших програм. Розвиток системи точок “Спільно” у громадах.
  • підтримка активної молоді. Залучення молоді до навчання та формування у них активної громадської позиції. Участь молоді в консультативній раді ЮНІСЕФ у справах молоді та волонтерстві.

Під час наради керівники установ, начальники підрозділів подякували гостям за допомогу, розуміння та всебічну підтримку також озвучили свої проблеми та потреби для покращення функціонування їх закладів.

Дитячим фондом ЮНІСЕФ під час повномасштабної війни було надано суттєву допомогу Олевській громаді у сфері розв’язання гуманітарних проблем. Окрім цього ЮНІСЕФ долучилися до захисту та підтримки сімей з дітьми, що опинились в складних життєвих обставинах, допомагали забезпечити та організувати навчальний процес, надавали спеціалізовану допомогу для медичних закладів та ін.

«Завдяки системній роботі та підтримці спільно нам вже вдалось реалізувати багато проєктів. Ви допомогли сприяти в покращенні роботи в галузі освіти, медицини, безпеки дітей та підтримувати сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах. Дякую, що не зупиняєтесь і маєте можливість підтримувати нашу громаду і надалі. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо допомогти тим, хто найбільше цього потребує», – зазначив міський голова Сергій Лисицький.

Читайте також: Про найбільші реалізовані проєкти в нашій громаді, які реалізовані спільно з Юнісеф

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту