Навчальний онлайн-курс «Навчання навичок управління стресом у практиці соціальної роботи та надання соціальних послуг»

З 17 липня 2023 року на Платформі соціальної освіти розміщено навчальний онлайн-курс ,,Навчання навичок управління стресом у практиці соціальної роботи та надання соціальних послуг” (далі – навчальний онлайн-курс), розроблений проєктом Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні» (далі – проект SURGe), який реалізується Alinea International Ltd., у співпраці з Міністерством соціальної політики.

       Навчання з набуття навичок управління стресом популяризується представництвом Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) в Україні і є частиною Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованою першою леді України Оленою Зеленською. Мінсоцполітики бере участь у реалізації цієї ініціативи, організувавши навчання тренерів із числа працівників регіональних центрів соціальних служб у липні 2022 року та поширюючи навчання навичок управління стресом через мережу надавачів соціальних послуг у територіальних громадах.

      За підтримки проєкту SURGe у співпраці з Міністерством соціальної політики з жовтня 2022 року по січень 2023 року відбувалась апробація впровадження навчання навичкам управління стресом у практику соціальної роботи та надання соціальних послуг у територіальних громадах 5 областей: Вінницька, Закарпатська, Львівська, Хмельницька, Чернівецька. За результатами апробації виявлено потребу фахівців соціальної сфери у конкретних прикладах соціальних послуг, в рамках яких можливе проведення даного навчання і способів обліку проведеної роботи з урахуванням наявної документації.    

     Враховуючи потреби фахівців у наданні додаткової інформації для застосування навичок управління стресом було підготовлено навчальний онлайн-курс.

       Мета навчального онлайн-курсу – представити підходи та можливості для запровадження навчання навичок управління стресом за програмою ВООЗ для осіб та груп у практику соціальної роботи та надання соціальних послуг.

     Навчальний онлайн-курс рекомендований фахівцям із соціальної роботи, соціальним працівникам, психологам надавачів соціальних послуг комунального та недержавного секторів, які пройшли навчання навичок управління стресом як тренери чи фасилітатори за курсом “Самодопомога Плюс: груповий курс управління стресом для дорослих” або опанували посібник для індивідуальної роботи “Важливі навички в період стресу: ілюстроване керівництво”. Навчальний онлайн-курс “Навчання навичок управління стресом у практиці соціальної роботи та надання соціальних послуг” доступний на Платформі соціальної освіти. Платформа доступна за посиланням: https://socialacademy.gov.ua. Презентацію навчальної Платформи соціальної освіти можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=MfdrfcZY5u4&t=730s

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту