Шкільні меблі та медичне обладнання передали благодійники для Олевської громади

Олевська громада отримала парти, шкільні меблі та медичне обладнання від благодійного фонду «Хлібний дім», що співпрацює з Голландією. Фонд активно працює на Житомирщині, допомагаючи громадам у освітній і медичній сферах.
 
Міський голова Сергій Лисицький разом зі своїм заступником Юрієм Данюком – в тісній комунікації з благодійниками, зокрема, з асоціацією «Дзвони Чорнобиля» на чолі з керівником Леонідом Антонюком, та ініціювали співпрацю ще в 2021 році. Втім, війна внесла свої корективи. Активно співпрацює з «Хлібним домом» і депутат міської ради Сергій Вовк, який безпосередньо займався питанням отримання та доставки цього вантажу, тож спільна робота продовжується.
 
Було вирішено надати шкільні меблі переважно для сільських навчальних закладів. Окремі парти, стільці, шафи та декілька вчительських столів отримали навчальні заклади сіл: Копище, Майдан-Копищенський, Хочине, Перга, Сущани, Юрове, Кам’янка. Столи, стільці і шафи також отримали дитячі садочки сіл Жубровичі, Варварівка, дитсадочок, що чекає на відкриття – в селі Хочине. Меблі не нові, але якісні і в дуже гарному стані.
 
Заступник міського голови Юрій Данюк прокоментував, що тепер у навчальних закладах, що отримали меблі, повністю закриті потреби у заміні парт в молодшій і середній категоріях, адже попередньо стан шкільних меблів покращувався в рамках НУШ.
 
Також він особисто виїхав безпосередньо до сіл громади, щоб оцінити та проконтролювати освоєння допомоги від благодійників, а також стан підготовки закладів до початку нового навчального року. До робочої поїздки також приєднались заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Віра Ковальчук, депутати міської ради відповідних округів Сергій Вовк та Анна Вжесінська.
Передача шкільних меблів продовжилась, допомогу також отримали навчальні заклади сіл Жубровичі, Тепениця, Лопатичі та Олевський ліцей №3, а також Олевський ЦРД №2. Медичне обладнання буде передано для Олевської центральної лікарні.
 

Фото меблів, які замінили

Фото меблів, які замінили

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту