Заволодів та легалізував понад 220 тис. грн чужих коштів – судитимуть директора спортклубу

Прокурорами Олевського відділу Коростенської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора спортивного закладу за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем та легалізації (відмивання) незаконно здобутих коштів, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 194, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що незаконні операції з фінансами «прокрутив» директор Олевського спортивно-технічного клубу Товариства сприяння обороні України.

Скориставшись тим, що установа займається підготовкою водіїв різних категорій, створив власне приватне товариство, відкрив рахунок в банку, банківські реквізити якого періодично надавав слухачам для проплати за навчання у спортивно-технічному клубі з метою отримання свідоцтва та в подальшому посвідчення водія. Тож слухачі навчального курсу, не володіючи ситуацією, будучи введені в оману керівником спортклубу, з вересня 2021 по жовтень 2022 роки перераховували кошти за навчання приватному товариству, а інколи давали готівку безпосередньо на руки директору.

В ході слідства задокументовано понад 60 таких фактів на загальну суму понад 220 тис. грн. Майже всі незаконно отримані кошти директор легалізував, систематично витрачаючи для власних потреб.  

Зловживання чиновника викрили, коли слухачі після теоретичного курсу у спортивно-технічному клубі прийшли у сервісний центр складати практичний екзамен для отримання посвідчення водія – і не виявили себе в офіційних списках.

Під час досудового розслідування директора звільнено із займаної посади.

Наразі заявлено позов про стягнення з обвинуваченого заподіяної шкоди.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту