Перейменування вулиць, зміна послуг Олевського ЦНАП та інші питання сесії міської ради

Сьогодні, 7 вересня, під головуванням міського голови Сергія Лисицького відбулось засідання сесії Олевської міської ради. Загалом було розглянуто 57 питань.

Традиційно засідання розпочалося з Державного Гімну України та хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

33 жителям громади виділена одноразова матеріальна допомога. Переважно громадяни звертаються по допомогу на доровартісне лікування. Загальна сума виділених коштів – 330 000 гривень.

Також депутати підтримали зміни до структури та штатної чисельності комунальних підприємств Олевської міської ради. В Олевському центрі первинної медичної допомоги ввели  посаду лікаря ультразвукової діагностики (1 штатну одиницю) та 0,5 ставки медичної сестри загальної практики сімейної медицини, оскільки заклад виграв грант, завдяки якому з’явилося нове обладнання. Також зміни штатної чисельності прийняли для КП «Олевськ-Комунальник».

Затверджено новий перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП Олевської міської ради. Додано послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України та для виїзду за кордон. Загалом у ЦНАП надається 690 різних послуг.

Прийнято рішення про перейменування вулиць у селах Тепениця та Соснівка. Нещодавно в селах відбулись громадські слухання, де місцеві жителі вирішили:

Це військові, які віддали свої життя, захищаючи Україну та проживали у цих селах. Односельці вирішили увіковічнити пам’ять і світлий спомин про Героїв у назвах своїх центральних вулиць.

Серед інших також були розглянуті питання про внесення змін до бюджету Олевської міської територіальної громади на 2023 рік, внесення змін до Програми розвитку освіти Олевської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, внесення змін та припинення дії договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту