Відбулось чергове засідання сесії Олевської міської ради

Сьогодні, 11 січня, відбулось засідання сесії Олевської міської ради, на якому було розглянуто 35 питань, включаючи «Різне». Традиційно засідання розпочалось з Гімну України та хвилини мовчання за загиблими в російсько-українській війні.

Одноголосно було прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. До міської ради звернулось 28 місцевих мешканців з проханням виділити грошову допомогу, із них: 2 – на ліквідацію наслідків пожежі, 26 – на дороговартісне лікування. Загальна сума допомоги становить 280 тисяч гривень.

Депутати затвердили Порядок зарахування (відрахування) до служби «Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» КУ «Центр надання соціальних послуг» Олевської міської ради.

Право на влаштування, цілодобове перебування у Притулку має:

  • повнолітня постраждала особа, направлена структурним підрозділом держадміністрації або органу місцевого самоврядування, до повноважень якого належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидії насильству, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центром надання соціальних послуг, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам;
  • особа, яка не досягла повноліття, але перебуває (перебувала) у зареєстрованому шлюбі;
  • дитина у разі її прийняття до Притулку разом з матір’ю/батьком або особою, яка їх замінює.

Строк перебування постраждалої особи у Притулку не може перевищувати трьох місяців. У разі потреби за результатами виконання плану індивідуальної роботи з постраждалою особою строк її перебування у Притулку може бути продовжено до шести місяців.

Нагадаємо, раніше в Олевській громаді відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства.

Серед інших також розглядались питання: затвердження Програми забезпечення безпеки та стійкості критичної інфраструктури, підвищення стійкості до кризових ситуацій на 2024-2026 роки, надання дозволу Комунальному некомерційному підприємству «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради на списання з балансу медичного обладнання, надання дозволу на розроблення проєкту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності з метою передачі в користування на умовах оренди та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту