Відповідальність за шкоду довкіллю!

Олевським відділом Коростенської окружної прокуратури спільно із співробітниками Управління СБУ, працівниками поліції, викрито ряд кримінальних правопорушень проти довкілля на території Олевської територіальної громади та вжито реальних заходів, спрямованих на викриття злочинців, які займаються незаконними рубками, перевезенням лісопродукції без відповідних документів та завдають шкоди довкіллю і відповідно територіальній громаді.

Протягом 2023 року за результатами досудового розслідування за фактами незаконних рубок обвинувальні акти скеровувались для розгляду до суду, ставилось питання щодо відшкодування шкоди територіальній громаді.

Так, Ємільчинським районним судом визнано винуватим та засуджено місцевого мешканця за незаконну порубку дерев породи дуб, перевезення, без відповідного на те дозволу (лісорубного квитка) з лісового масиву Кишинського лісництва ДП «Олевський лісгосп АПК» об’ємом 1,48 м. куб. на суму понад 52 тис. грн., чим заподіяв шкоду довкіллю до 2 років позбавлення волі, з випробуванням, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України. Відповідно судом задоволено позовні вимоги прокурора та стягнуто в дохід громади 52 619 грн. 30 коп. за шкоду довкіллю внаслідок кримінального правопорушення, оскільки порушено інтереси держави, які повністю збігаються з інтересами громади . Крім того, дану деревину породи дуб звернуто в дохід держави.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту