Домашнє насильство – це одна з найгостріших проблем сучасного суспільства

Побої і знущання у сім’ї для багатьох є щоденною реальністю. Зрештою, дуже часто самі постраждалі не усвідомлюють,  що над ними чинять насильство. В Україні діє Закон “Про запобігання та протидію домашньому насильству” і всебічно за сприяння держави та Олевської територіальної громади підтримується сфера допомоги постраждалим від домашнього насильства шляхом створення спеціалізованих служб. В Олевській територіальній громаді діє дві спеціалізованих служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства: притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Працівниками Центру надання соціальних послуг, які є членами мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, постійно здійснюються виїзди у сім’ї, де вчинялось домашнє насильство або потенційно може відбуватись, для допомоги таким громадянам.

Так, 09.05.2024 було здійснено черговий виїзд працівниками Центру надання соціальних послуг за адресами мешканців, які постраждали від домашнього насильства. Проведено фахові консультації, здійснено соціальну профілактику, провадження інформаційно-просвітницької діяльності щодо форм, проявів та наслідків насильства, роз’яснено якими послугами можна скористатись та у який спосіб. Під час здійснення виїздів в сім’ї, у яких вчиняється домашнє насильство, особам надано інформацію про їх права, визначені законодавством, та про можливості отримання допомоги, а кривдникам – про відповідальність за вчинене насильство. Багато постраждалих від домашнього насильства не звертаються за допомогою, бо думають, що від насильства вдома їм нема куди подітись. Але ця думка хибна. На виправлення цієї ситуації націлена робота спеціалізованих служб нашої громади. Так, під час опрацювання випадків,  виявлено ще одну особу, яка давно потерпає від домашнього насильства, але в силу свого віку і соціального становища соромилась звертатись до відповідних служб. Жінці запропоновано тимчасове поселення до притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, роз’яснено процедуру потрапляння до установи, залишено контакти для дзвінка у кризовій ситуації. Одразу їхати до притулку у жінки не було потреби, але залишившись на одинці з кривдником вона матиме інформацію і змогу звернутись за допомогою.

 Допомога мобільної бригади та притулку надається безкоштовно.
 м.Олевськ, вул..Привокзальна,5 . Мобільна бригада соціально -психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі за адресою         м.Олевськ вул.Володимирська,1.тел.(04135)21436,  Emal:terctntr02062022@ukr.net Пн.-Пт з 08.00 год. До 17.00 год.            

102-поліція, 103-швидка медична допомога

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту