Двоє підприємців відшкодовуватимуть збитки громаді міста

На сесії міської ради 11 серпня депутати затвердили Акт з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, тобто міській раді, за бездокументне користування землею підприємцями міста. Цього разу в список порушників земельного законодавства потрапили ФОП Парсов А.І. та ФОП Фаткулін А.Б. Вони ухиляються від укладання договорів оренди земельних ділянок, що призводить до втрат бюджету. ФОП Парсову А.І. за бездокументне користування земельними ділянками за адресами вул. Володимирська,1 (площа 0,0027 га) та Привокзальна, 8, магазин № 1 (площа 0,0076 га) доведеться сплатити 10 475,58 грн., а ФОП Фаткуліну А.Б., який користується землею за адресами вул. Олевської республіки, 116 (площею 0,5853) та по вул. Герцена,13-д (0,1600 га) – 64 715,64 грн. Згідно рішення, збитки буде стягнуто в судовому порядку. Не може бути так, що одні підприємці платять, а інші – ні.

Єдиний, хто висловився категорично проти затвердження акта був депутат Анатолій Повар, бо на його думку це каральна операція, а не відновлення справедливості.

 «Про що можна говорити, коли прямо в очі заявляють – я не платив і платити не буду», – коментує ситуацію із землекористувачами начальник управління земельних відносин Наталія Біленець.

Міський голова Олег Омельчук пояснив депутатам різницю між затвердженим на сесії актом відшкодування збитків і не затвердженим. Якщо міська рада затверджує своїм рішенням акт, тоді позов подає прокуратура, і відповідно, судовий збір платить вона, якщо ж акти не затверджуються, міська рада подає позов від себе, і відповідно платить судовий збір з міського бюджету.

«Ми так чи інакше будемо наводити порядок. Чи ми будемо вкладати кошти міської ради, чи будемо за рахунок держави наводити порядок – оце тільки така різниця», – наголосив голова.

В результаті «проти» проголосував лише Повар А.В., а «утримались» – Фіц З.Р. та Смик М.А. Рішення було прийнято на користь громади.

Нагадуємо, що на минулій сесії рішення про відшкодування збитків по ПАТ «Райагропромтехніка» прийнято не було. Чому? Читайте «Чи отримає міська рада майже 5 мільйонів збитків?» http://olevsk-gromada.gov.ua/2017/07/14/chi-otrimaye-miska-rada-mayzhe-5-milyoniv-zbitkiv/

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту