Ремонтується найгірша асфальтована дорога Олевська

В Олевській ОТГ – «гаряча» пора, ремонтуються садочки, школи, дороги.

Побачити як ведеться капітальний ремонт дороги по вулиці Володимирській навідався зранку 17 жовтня міський голова Олег Омельчук. Її називають найгіршою дорогою в Олевську, саме на неї найбільше скарг та нарікань з боку водіїв. Ремонтують Володимирську від міської ради до перехрестя вулиць Герцена та Набережна. Загальна протяжність дороги складає 890 метрів, а ширина 10-12 метрів, до аптеки №32 дорогу розширено на 2 метри. Наразі встановлюють бордюри.

Читайте «Розпочато ремонт вулиці Володимирська».

«Субвенція в сумі 28 млн гривень з державного бюджету, яку виділили на інфраструктуру Олевській ОТГ, надійшла лише в серпні. Перелік проектів з капітальних ремонтів, які мали ремонтуватися за ці кошти, і Володимирська в тому числі, тричі переглядав Мінрегіонбуд. Щоразу це були нові вимоги. Не дивлячись на це, Олевська ОТГ одна з перших в Україні погодила цей перелік і приступила до роботи. На проведення тендерів (процедура, яка проводиться, коли сума проекту становить більше 1,5 млн грн) та укладення договорів було витрачено півтора місяці. Саме тому і лише тому, не можна було розпочати роботи раніше. Якщо б ці кошти міська рада не освоїла, в кінці року їх вилучили б назад у державний бюджет. Наразі вже всі тендери проведено, і роботи розпочато. Є надія, що все вдасться», – зазначив начальник управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства міської ради Віктор Петрович Ніколайчук.

Якби обіцяні кошти Олевська ОТГ отримала раніше, хоч б у червні, то і роботи були вже завершені, а так потрібно виходити із ситуації. Дивлячись на створені державою умови, які затягували процес виділення коштів, виникає багато питань. Можливо, «в Києві» розраховували на те, що ці кошти або їх частина повернуться у бюджет??

На наступний рік заплановано проект по реконструкції тротуарів на Володимирській. В планах продовжити реконструкцію тротуарів на Свято-Миколаївській.

Також міський голова відвідав дитячий садочок «Малятко», де фасад готують до зовнішнього оформлення кольорами.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту