Депутати обговорили бюджет на 2018 рік

20 грудня відбулось розширене засідання бюджетної комісії за участі 18 депутатів міської ради, заступників міського голови, керівників відділів та установ. Більшість винесених питань депутати підтримали одноголосно.

Першим розглянули питання відкриття бібліотеки-філії централізованої бібліотечної системи Олевської міської ради в смт. Дружба. Це одне з небагатьох сіл нашої громади, де досі немає бібліотеки. Володимир Тимощук дав пропозицію в подальшому провести швидкісний Інтернет до цієї бібліотеки.

Одноголосно підтримали депутати необхідну для громади Стратегію розвитку Олевської ОТГ до 2027 року. Засідання робочої групи відбувалося за участі консультанта зі стратегічного планування та економічного розвитку Асоціації ОТГ Володимира Проскурніна. До обговорення Стратегії долучилися в.о. старост сіл Олевської ОТГ, директори та вчителі шкіл, керівники відділів та установ і депутати. Крім того, було проведене анкетування та громадські слухання, аби дізнатися думку населення про найважливіші напрямки розвитку.

Найбільш обговорюваним було питання затвердження переліку об’єктів, що можуть реалізуватися за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2017 році. Спочатку на 27 мільйонів, які надійшли згідно субвенції, було затверджено перелік із 23 проектів. Проте, так як всі закупівлі проходять через ProZorro, вдалось зекономити кошти на реалізації даних проектів. Оперативно працівники міської ради затвердили в Мінрегіоні новий перелік проектів, які можуть бути реалізовані до кінця 2017 року, щоб зекономлені кошти не пропали. Після жвавого обговорення даного питання, депутати все-таки одноголосно його підтримали.

«Найгарячішим» було питання преміювання, надання матеріальної допомоги і встановлення надбавок до посадового окладу міському голові. Це стандартна процедура, яка проводилася щороку за каденції всіх голів міської ради. «Проти» відповідного рішення проголосували Анатолій Повар та Володимир Тимощук. «Утримались» Станіслав Бідюк та Микола Кочин.

Також депутати обговорювали питання: затвердження Плану з підготовки проектів регуляторних актів, внесення змін до рішень сесій, бюджету, впорядкування використання службового легкового автотранспорту міської ради, міський бюджет  на 2018 рік. Також в питанні «Різне» керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин презентував систему для голосування. Депутати висловили думку, що це потрібна річ і суттєво зекономить час проведення сесій. Всі обговорені питання будуть винесені на сесію 22 грудня.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту