На Олевщині водій фури наїхав на гужову повозку: 1 людина загинула, ще 1 травмовано

Дорожньо-транспортна пригода сталася увечері 11 березня на автодорозі Київ – Ковель в Олевському районі. Усі обставини встановлюються у рамках розпочатого досудового розслідування.

Попередньо з’ясовано, що близько 20.20 год. на 229 км автодороги Київ – Ковель водій вантажного автомобіля «Renault Premium», 36-річний житель Волині, рухаючись у напрямку столиці, не врахував темної пори доби, не вибрав безпечної швидкості руху, у результаті чого не впорався з керуванням та здійснив наїзд на гужову повозку, яка рухалася у попутному з ним напрямку.

Унаслідок ДТП постраждали пасажири повозки. 44-річний житель с. Кишина Олевського району з отриманими травмами був госпіталізований. Врятувати життя 54-річному жителю цього ж села медикам не вдалося. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік загинув дорогою до медичного закладу.

Усі обставини та причини, що призвели до дорожньої пригоди, правоохоронці з’ясовують у рамках розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ кримінального провадження. 

Водночас поліцейські закликають водіїв до уважності та суворого дотримання Правил дорожнього руху під час кермування. Аби убезпечити себе та інших учасників руху від неприємностей, враховуйте важливі фактори, які впливатимуть на безпеку вашої поїздки: пору доби, погодні умови, дорожнє покриття тощо. Обирайте таку швидкість руху, щоб ви могли постійно контролювати транспортний засіб і мали змогу вчасно і безпечно зреагувати на зміну дорожньої обстановки.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

1 коментар

  • “не врахував темної пори доби, не вибрав безпечної швидкості руху”. Водій, водій, водій… А повозка була обладнана світлоповертачами? Не захищаю водія, поліція у всьому розбереться, але скажу вам, сам часто потрапляю в ситуацію, коли в останню мить встигаєш об’їхати повозку. Її ж не видно зовсім якщо нема відповідного обладнання, передбаченого ПДР. Ще й якщо зустрічна засліпить…

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту