Ініційовано передачу сільськогосподарських земель громаді

Депутати зробили свій крок до передачі земель с/г призначення у комунальну власність громади. На 24 сесії Олевської міської ради було прийнято два відповідних рішення: «Про ініціювання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність Олевської міської об’єднаної територіальної громади» та «Про затвердження Меморандуму про співпрацю».

Думки депутатів не були одностайними, тому розпочалось жваве обговорення. Заступник міського голови Олександр Ніколайчук, який доповідав по даному питанню, прокоментував: «В нас є можливість отримати додаткове фінансування. Це буде схожий механізм, як при наданні субвенції на розвиток ОТГ. Тобто найбільше отримають коштів на земельний аудит ті, хто зможе потрапити у першу хвилю фінансування: ті, хто перші приймуть дане рішення і затвердять Меморандум».

Депутати підтримали дані рішення, «проти» проголосував лише Анатолій Повар, «утримався» – Микола Смик.

Таким чином відбулось затвердження Меморандуму про співпрацю між Олевською міською радою та Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад та ініціювали передачу земель. Згідно плану-графіку, який оприлюднено на  сайті Житомирської обласної державної адміністрації, Олевська ОТГ отримає землі у вересні 2018 року.

Це вже не вперше, коли на розгляд депутатів виноситься відповідне рішення. На 23 сесії, 8 лютого, відповідне рішення «не пройшло»: 4 голоси «за», 20 депутатів «утримались».

Заступник міського голови Олександр Ніколайчук

Депутат Ярослав Іванченко

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту