Міський голова поспілкувався з жителями сіл Юрове та Сущани

27 березня міський голова Олег Омельчук разом зі своїм заступником Яковом Осипчуком та начальником управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Віктором Ніколайчуком зустрілись з жителями сіл Юрове та Сущани.

Поспілкуватись з головою громади зібралось чимало місцевих мешканців. Більшість питань стосувались пільг та матеріальної допомоги. Так, в с. Юрове житель села Василь прийшов запитати за пільги для свої матері, людини з інвалідністю внаслідок війни. Всі питання оперативно вирішувались. Яків Миколайович зателефонував в управління праці та соціального захисту населення для того, щоб громадянину надали кваліфіковану консультацію.

Інший житель села прийшов запитати чи можливо підвищити пенсію дружині, яка складає близько 1500 грн. Міський голова особисто зв’язався з працівником управління пенсійного фонду, на що була надана відповідь, що жінка має лише 9 років стажу при малій заробітній платі. Така пенсія – максимум, що можна було оформити. Ситуацію може змінити лише якщо інвалідність жінки визнають набутою внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Вчителька Юрівської школи прийшла з проханням виділити їй землю для випасання худоби (раніше з відповідною заявою не зверталась). За її словами,  вона має найбільше поголів’я худоби у селі. Також вчительку цікавила можлива компенсація за придбання доїльного апарату (відповідна програма діяла в 2017 році в Житомирській ОДА). Жінка отримала необхідну консультацію у вирішенні її проблем.

Житель села Андрій звернувся з проханням розрівняти ґрунтову дорогу до села Перга. Чоловік висловив готовність допомогти у разі забезпечення паливними матеріалами. Міський голова Олег Омельчук пообіцяв за сприятливих погодних умов вирішити питання.

Були скарги також на місток через річку, який «вийшов з ладу». Було вирішено поточно відремонтувати переправу. Контроль за цим покладено на в.о. старости села Ігоря Талаха.

На зустріч з міським головою прийшов педколектив Юрівської школи з проханням закупити нові дошки, які, за словами вчителів, не замінювались десятки років. З такою ж проблемою звертались в селі Сущани. Олег Васильович доручив своєму заступнику Якову Миколайовичу вивчити дане питання в цілому по громаді та знайти оптимальні шляхи вирішення.  Вивчатиметься також питання відкриття нової групи в Юрівському дитячому садочку.

Декілька жителів громади звернулись з проханням вплинути на водіїв автобусів, які, за їх словами, не тільки не хочуть перевозити пільговиків, а й піднімають голос, принижують. Олег Васильович пообіцяв поспілкуватись з керівником установи-перевізника з проханням провести роз’яснювальну роботу.

Розповісти про свої проблеми прийшла також завідувач сільським клубом, в якому необхідно замінити дві груби та підлогу. Міський голова особисто виїхав на місце, щоб побачити масштаби проблеми. Віктору Петровичу було доручено вивчити питання заміни пічного опалення та заміни і вирівнювання підлоги.  

В селі Сущани більшість жителів прийшли з єдиним проханням – вирішити проблему утеплення приміщень в Сущанській школі. Близько 20 років тому в селі розпочали будівництво нової школи, яке так і не завершилось. Наразі навчальний процес відбувається в старому приміщенні, яке потребує капітального ремонту, на що потрібно близько 8 млн. грн. В свою чергу, варто також враховувати новий закон про освіту та перспективи створення опорних шкіл в розрізі громади. Звісно, поточний ремонт в школі робити потрібно. Віктор Ніколайчук вивчить дане питання та зробить дефектний акт.

Говорили селяни також про ремонт ґрунтової дороги по вул. Покровська. Міський голова пообіцяв, що як тільки будуть сприятливі погодні умови дорогу підсиплють.

Звертались жителі Сущан і з проханням виїзду спеціалістів, які займаються оформленням паспортів на телят, у села. Яків Миколайович пообіцяв звернутись з відповідною ініціативою до Олевської райдержадміністрації.

Загалом зустріч керівництва громади з жителями сіл пройшла конструктивно. Це дозволило напряму поспілкуватись з жителями, оперативно вирішувати легші питання, розібратись та особисто аналізувати тяжчі. Такі ж виїзди плануються в подальшому і в інші села громади, про що попередньо повідомить в.о. старости.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту