Міський голова зустрівся з жителями села Юрове

7 серпня у селі Юрове міський голова Олег Омельчук зустрівся з місцевими мешканцями. Головним питанням зустрічі стала оптимізація приміщень місцевого медичного закладу. Раніше був розглянутий варіант перенесення ФАПу у вільну частину адміністративного приміщення села. Це б дозволило зекономити кошти на утримання закладу та корисно використати існуючу комунальну площу.

Жителі села Юрове виступили проти цього та зібрали підписи під відповідним зверненням. Крім того було озвучено бажання залишити у ФАПі посаду санітара.

Згідно нового Закону про сільську медицину для Олевської ОТГ було представлено спроможну мережу медичних закладів, які будуть фінансуватися з державного бюджету – це всього 6 амбулаторій та 6 ФАПів. Втім, міський голова Олег Омельчук повідомив, що ні один ФАП чи ФП не буде закриватися. Ті медичні заклади, які не фінансуватимуться за рахунок державного бюджету будуть фінансуватися місцевим, тому необхідно якісно підійти до питання доцільного використання існуючих коштів. Також міський голова зазначив, що в будь-якому разі головною метою роботи всіх закладів  соціальної сфери – це надання якісної послуги для громадян.

В ході обговорення було вирішено залиши ФАП в тому ж приміщені, як того вимагали люди. Питання технічного персоналу в медичному та інших закладах села буде вивчено. Наразі залишається зробити ремонт пічного опалення у ФАПі та відремонтувати водопровід.

Також на зібрані місцеві жителі піднімали й інші важливі для них питання: виділення землі під забудову та для ведення селянського господарства, виділення дотацій на теля, оренда приміщень, зрізання аварійних дерев тощо.

Фельдшер, що працює у селі Юрове

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту