Олевська громада поділилася досвідом з фахівцями ОТГ Херсонської та Миколаївської областей

9 серпня в місто Олевськ приїжджали фахівці із об’єднаних територіальних громад Миколаївської та Херсонської областей переймати досвід розвитку людського потенціалу у громадах. Навчальну поїздку «Розвиток людського потенціалу – запорука гартування та посилення спроможності громади» організовано «Програмою U-LEAD з Європою».

«Головна мета поїздки – обмін досвідом та акумулювання необхідних компетентностей та практик для реалізації успішних проектів у громадах Миколаївської та Херсонської областей», – зазначено на сайті Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування.

Розпочалась зустріч з лекції в приміщенні Олевської міської ради. Заступник міського голови Олександр Ніколайчук розповів присутнім про процес формування і створення Олевської громади у 2016 році, перші кроки на початковому етапі створення ОТГ, про розробку та затвердження Стратегічного плану розвитку ОТГ, використання інфраструктурної субвенції за 2017-2018 роки . Присутні були ознайомленні зі структурою апарату міської ради, включаючи всі населені пункти громади. Найбільше гостей зацікавили успішні практики Олевської громади, відновлення інфраструктури територій та реалізація проектів.

Спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олександр Новак повідомив, що Олевська громада є лідером в Україні за кількістю укладених договорів про територіальне співробітництво в різних галузях (медицина, спорт, освіта). Це покращує загальний економічний клімат, дає змогу громадам користуватись якісними послугами, зменшує фінансове навантаження на бюджет. Також Олександр Новак надав інформацію про участь у різних грантових програмах, зокрема розповів про участь у проекті «Бюджет участі як інструмент розвитку громади», модернізацію ЦНАПу разом з Програмою «U-LEAD з Європою», спеціальний вид допомоги «Мобільний ЦНАП», отримання кредиту на модернізацію вуличного освітлення в розмірі 12,5 млн. грн. від НЕФКО.

Також була надана інформація про впровадження сучасної інформаційної системи «Вулик». Олевська громада – єдина в Житомирській області, яка має можливість впровадження даного програмного комплексу автоматизації центрів надання адміністративних послуг вже найближчим часом.

На зустрічі також була присутня начальник відділу культури Ірина Кльоц. Гостям було представлено процес підготовки до святкових заходів у місті та проведення унікальних фестивалів, зокрема «Week-end в Олевську» та «Олевська Республіка». Не менш цікавим для фахівців з ОТГ Херсонської та Миколаївської ОТГ було питання розвитку туризму в громаді.

Пізніше всі відправилися до Олевської гімназії, де наразі відбувається реконструкція, та до очисних споруд Олевська. Завершилась зустріч поїздкою в Кам’яне село, де заступник директора Зубковицької школи Сергій Халімончук провів пізнавальну екскурсію та розповів про історію урочища та його легенди.

Директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький подякував Олевській міській раді за теплу зустріч та змістовну лекцію.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту