Нарада з питань ремонту та утримування доріг

13 серпня в приміщенні міської ради відбулась нарада за участі міського голови Олега Омельчука, його заступника Олександра Ніколайчука, радника голови Житомирської ОДА з питань дорожнього будівництва Валерія Повара,  інженера технагляду управління дорожнього будівництва Романа Березовського, голови райдержадміністрації Дмитра Лазаренка, заступника голови райради Олександра Ковальчука, директора ПАТ «ШБУ №42» Миколи Кравченка, директора ПП «Артембуд» Григоряна Вардгеса та інших. Було обговорено питання ремонту та утримування доріг. 

Міський голова Олег Омельчук повідомив, що нещодавно у м. Коростень відбулась нарада за участі народного депутата України Володимира Арешонкова, де були озвучені основні проблеми ремонту доріг на Житомирщині.  «У мене було питання по дорогам державного значення. Прозвучала інформація, що 19 мільйонів гривень перераховують на Овруцьку дорогу. Нам потрібно 200-300 тисяч, щоб в районі Олевська провести ямковий ремонт, також за Хмелівкою є глибокі ями та інші. Ми поставили відповідне питання, відповіді не було. Тому було вирішено написати звернення для того, щоб все-таки знайшли ті 200-300 тисяч і виконали ямковий ремонт в Олевській громаді», – зазначив Олег Васильович, а також додав, що існує серйозна проблема і з дорогами місцевого значення, через що страждають місцеві мешканці.

Раніше, на сесії міської ради, було прийнято звернення до керівництва області про пріоритетність ремонту доріг, а саме:

  1. Олевськ – Тепениця – Артинськ – Замисловичі;
  2. Покровське – Журжевичі;
  3. Варварівка – траса Київ-Ковель;
  4. смт. Новоозерянка – Озеряни – Рудня-Озерянська.

Відповіді на дане звернення не було. Варто зазначити, що жителі сіл по визначеним пріоритетним напрямкам часто стають заручниками негоди, особливо в осінній, зимній та весняний періоди, інколи, через незадовільний стан доріг, не ходять автобуси. Дороги між населеними пунктами знаходяться на балансі обласного автодору та мають утримуватись і ремонтуватись за їх рахунок.

Читайте також: Жителі Журжевич вимагають відремонтувати дорогу до села.

Проте, за ініціативи голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, в першу чергу буде ремонтуватись дорога Радовель-Пояски. Другий пріоритетний напрямок для області – дорога від Варварівки до траси Київ-Ковель. Третій – дорога на Тепеницю.

Голова райдержадміністрації Дмитро Лазаренко повідомив: «З початку року планів було дуже багато, було бажання зробити ті проблемні напрямки. Вже були подані заявки на виготовлення проектів… По моїй інформації, ми можемо розраховувати, станом на цей місяць, на роботи по утриманню дороги».

Радник голови Житомирської ОДА Валерій Повар додав: «На нараді в Коростені увага приділялася більш дорогам Коростенського та Овруцього районів. Тому виникає занепокоєння стосовно Олевського району, тому що час, дійсно, пройшов. На даний час використано всього 1 400 000 гривень, це близько 3 308 квадратів по ямковому ремонту в Олевському районі. Це зовсім мало». Також Валерій Павлович повідомив, що наразі вже оголошено тендер на проведення ремонту частини дороги Варварівка – траса Київ-Ковель, 20 серпня відбудеться відкриття тендерних пропозицій.

Міський голова Олег Омельчук зауважив, що необхідно отримати інформацію які роботи будуть виконані у поточному році та пояснення про те, яким чином відбувся поділ коштів на виконання робіт по ремонту доріг серед районів Житомирщини. Крім того, Олег Васильович відмітив, що міжнародна траса Київ-Коваль знаходиться у жахливому стані – плити «находять» одна на одну, зламані та розібрані відбійники. Дане питання потрібно вирішити у найшвидший термін, адже з кожним днем дорога продовжує руйнуватись. Заступник міського голови Олександр Ніколайчук додав, що необхідно вивчити питання освітлення перехресть на трасі.

Крім того на засіданні обговорювалось питання розчищення обочин доріг від порослі та дерев, а також були заплановані майбутні зустрічі по обговоренню ремонту доріг Олевського району.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту