Рій Лопатицької ЗОШ став кращим серед “Бульбівців”

З 12 по 18 серпня в м. Великі Мости Львівської обл., а саме в Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби України проходила Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»), «Джура – Прикордонник».

З Олевської ОТГ взяли участь у Всеукраїнському вишколі учні Лопатицької ЗОШ І-ІІІ ступенів (рій «Поліська Січ»): Ворона Іван (ройовий), Васильчук Руслан, Рудой Василь, Ходюк Ірина, Корнійчук Ангеліна, Осипчук Ірина, Тимощук Софія, Вербельчук Марія. Дітей супроводжували заступник директора Лопатицької ЗОШ з виховної роботи Сичова Оксана та вчитель захисту вітчизни Бідюк Анатолій.

      Актуальність даного заходу полягала у всебічному розвитку молодого покоління, формування у молоді високих морально-психологічних якостей: доброчинності, мужності, сміливості, наполегливості, стійкості, дисциплінованості та ініціативності.

Перш за все, діти під час вишколу побачили службу прикордонників зсередини. Учні в таких заходах отримують знання, навики та починають розуміти, в якому напрямку їм рухатись далі. Програма була сформована таким чином, аби охопити всі напрями роботи прикордонної служби. Цього року Україна відзначатиме сторіччя від дня створення української кордонної охорони, тож історична складова у навчаннях теж була присутня.

«Кожен день юних джур розпочинався з ранкової руханки, після якої на збірці оголошували план роботи на цілий день. Хочу сказати, що все було чітко організовано. Вже в понеділок наша сотня «Бульбівці» працювала на полігоні, де познайомилися з ТТХ зброєю, відвідали заняття з цивільної та військової тактичної медицини, та найприємніше враження справило практичне виконання вправ зі стрільб з АК-74», – прокоментувала Оксана Сичова.

   Також був виїзд на пункт пропуску Рава-Руська, ділянку Державного кордону. Підлітків ознайомили із усіма нюансами роботи митниці та прикордонної служби, продемонстрували, як відбувається огляд автомобілів та як працюють із біометричними паспортами.

Чудові враження справили заняття з дресирування та правил поводження та догляду за службовими собаками, які закінчились демонстрацією трюків під час виконання службових завдань. Також цікаво пройшла тактична гра із використанням пейнтболу і не менш цікаво було під час Теренової гри.

Одна з учениць Лопатицької ЗОШ, Осипчук Ірина, виборола перше місце у грі «Спас», за що була нагороджена міністром молоді та спорту України  Ігорем Ждановим медаллю. Рій «Поліська Січ» було відзначено, як кращий серед «Бульбівців».

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту