Круглий стіл на тему «Права, обов’язки та відповідальність за протиправні дії та вчинки»

Питанням підвищення знань дітей щодо їх прав та обов’язків, запобіганню потраплянню дітей у ситуації, що приводять до вчинення ними протиправних дій та вчинків та відповідальності за це завжди було в центрі уваги працівників КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради».

З цією метою 28.08.2018 року КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» було організовано спільне засідання круглого столу на який були запрошені прийомні батьки з прийомними дітьми, батьки – вихователі з вихованцями дитячого будинку сімейного типу, які проживають на території Олевської ОТГ. На заході були присутні представники установ, які опікуються дітьми: директор КУ «ЦСССДМ Олевської міської ради» Орищук С.С; заступник директора КУ «ЦСССДМ» Олевської міської ради Помін Т.І.; начальник служби у справах дітей Олевської райдержадміністрації Орищук Г.В.; працівники Олевського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Житомирській області: начальник сектору, майор внутрішньої служби Мельник Н.А.; старший інспектор сектору, капітан внутрішньої служби Козловець А.А., фахівець сектору Стожук І.К.

Захід розпочався з привітання нового члена великої родини дітей, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу – Пономаренка Богдана.

Розпочала  роботу круглого столу Помін Т.І, заступник директора КУ «ЦСССДМ» Олевської міської ради. У своєму виступі Помін Т.І. розповіла про права та обов’язки дітей та батьків, які їх виховують, наголосила на чіткому дотриманні них, про необхідність дотримуватись норм і правил поведінки, прийнятих у суспільстві, намагатись не створювати ситуації, які призводять до порушення закону, способи та методи попередження протиправних дій та вчинків дітей.

          Орищук С.С. було наголошено щодо вчасного інформування прийомними батьками, батьками – вихователями про ситуації, що тягнуть за собою вчинення протиправних дій та вчинків дітьми відповідних установ, що зменшить ризик потрапляння дітей в такі ситуації, прояви дитячої бездоглядності, нещасних випадків, дитячого травматизму.

Працівниками служби Олевського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» у Житомирській області Мельник Н.А та Козловець А.А. було детально ознайомлено присутніх з правами дитини, людини, громадянина, різновидами відповідальності за вчинення протиправних дій та наслідками за порушення прав інших осіб та норм, що закріплені законодавчо, а також надано інформацію про установи та організації, які забезпечують захист прав дітей.  

Орищук Г.В. наголосила про дотримання правил поведінки у громадських місцях. З метою попередження насильства над дітьми та протидії булінгу в соціумі прийомним батькам вчасно виявляти випадки булінгу та реагувати на них, володіти інформацією де і з ким проводять своє дозвілля прийомні діти, діти – вихованці. Підтримувати довірливі стосунки з дитиною, що сприятиме можливості заохочувати її розповідати про свої проблеми своїм прийомним батькам, батькам-вихователями. Важливо, щоб розмова була спокійною і виваженою, що дозволить знизити рівень тривожності та агресивності у дітей та дорослих.

Результатом проведення круглого столу була домовленість про дотримання тісної співпраці прийомних батьків, батьків вихователів з державними установами які опікуються дітьми, підвищення рівня їх знань та знань їх вихованців  про права, обов’язки та можливість попередження потрапляння дітей у ситуації, що приводять до вчинення протиправних дій, відповідальності за це.

Помін Т.І., заступник директора

 КУ «ЦСССДМ» Олевської міської ради

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту