Бюджетна комісія розглянула 5 профільних питань

4 вересня відбулось засідання бюджетної комісії. На ньому були присутні секретар міської ради Віталій Шейко, заступники міського голови Олександр Ніколайчук та Яків Осипчук, начальник фінансового відділу Катерина Горпинич, заступник начальника відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Антоніна Ніколайчук, голова бюджетної комісії Юрій Шевчук, заступник голови бюджетної комісії Ганна Кручко та члени комісії: Микола Атанов і Віктор Хлань. Було розглянуто 5 питань, серед них – надання одноразової матеріальної допомоги. Жителі громади звернулися по допомогу на лікування. Члени комісії одноголосно рекомендували винесення питання на розгляд сесії.

Другим розглянули питання «Про внесення доповнень до Методики розрахунку орендної плати за майно Олевської міської ради, яке передається в оренду». Йдеться про внесення доповнень у п.25 рішення №510 24 сесії міської ради. Згідно проекту рішення, орендна плата, розрахована за Методикою, перераховуватиметься комунальному некомерційному підприємству «Олевський Центр первинної медичної допомоги» Олевської міської ради у розмірі 100% до кінця поточного року. Відповідне звернення надійшло від адміністрації закладу. Члени комісії одноголосно рекомендували даний проект рішення.

Найбільш обговорюваним стало питання внесення доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. Було запропоновано включити до Програми капітальний ремонт огорожі кладовища в с. Лопатичі по вул. Гагаріна, вул. Зарічна та виготовлення проектно-кошторисної документації по ремонту приміщення Лопатицької ЗОШ. Відповідне звернення надійшло від в.о. старости села Лопатичі Наталії Горпиніч.

Раніше в соціально-економічний план були включені виготовлення проектів на ремонт огорож. Наразі проекти вже виготовлені, тому постало питання про включення в Програму виконання робіт. Віктор Хлань запитав чи зрізані вже всі аварійні дерева на кладовищах громади. Ганна Кручко додала, що в Рудні-Хочинській кладовище знаходиться в лісі і там, як і в селі Хочине, багато аварійних дерев. Микола Атанов зазначив, що зрізанням аварійних дерев мають займатися старости сіл, адже вони отримують зарплати. Суперечку зупинив голова комісії Юрій Шевчук, який додав, що відповідна комісія має визначити кількість аварійних дерев на кладовищах громади та доповісти про стан проробленої роботи на наступній бюджетній комісії. Секретар міської ради Віталій Шейко зазначив, якщо просить староста, то об’єкти необхідно включити, тим паче немає зобов’язання до повного виконання Програми. Але, навіть якщо селу хтось виділить на ці об’єкти кошти, воно не зможе їх використати без включення об’єктів до Програми соціально-економічного розвитку.

Обговорювали депутати і ремонт Лопатицької ЗОШ. В проекті рішення до Програми пропонується внести доповнення – ремонт приміщень школи з метою створення додаткової групи дитячого садочка. В місцевій школі наразі навчається близько 200 учнів, при нормативній наповненості 489 учнів. В цей час Лопатицький дитячий садочок переповнений, у черзі стоїть понад 90 дітей. Міський голова висловив пропозицію про створення додаткової групи закладу дошкільної освіти у приміщенні школи. В.о. старости села Наталія Горпиніч повідомила, що батьки вже неодноразово просили створити ще одну групу дитячого садочка та не проти, щоб вона розміщувалась у школі. Відповідне рішення підтримало керівництво школи та відділ освіти.

Депутати Віктор Хлань та Ганна Кручко прокоментували, що необхідно для початку зробити ремонт даху. До переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році увійшла Лопатицька ЗОШ, а саме заходи енергозбереження (в тому числі заміна даху).

Після винесення відповідного питання на голосування голоси розділились. «За» внесення доповнень до Програми соціально-економічного розвитку проголосували Юрій Шевчук та Микола Атанов, «проти» – Ганна Кручко та Віктор Хлань. Втім, питання ще буде винесено на сесію міської ради.

Продовжилось засідання бюджетної комісії питаннями про затвердження Положення «Про порядок списання, безоплатної передачі майна, яке належить до комунальної власності Олевської міської об’єднаної територіальної громади» та про надання дозволу на списання основних засобів-біологічних активів. Обидва питання члени комісії підтримали одноголосно.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту