Затвердження структури та штатної чисельності апарату Олевської міської ради та інші питання сесії

6 грудня відбулось засідання чергової сесії міської ради. Було розглянуто 35 питань, включаючи «Різне».

Надання одноразової матеріальної допомоги.

Було надано матеріальну допомогу 10 жителям Олевської громади на лікування. Загальна сума виплат становить 34 000 грн.

Депутати проголосували «за» внесення змін у рішення першої сесії Олевської міської ради VІІІ скликання  від 17.01.2017 року № 9 «Про обрання голів та персонального складу депутатських комісій  міської ради». У зв’язку з тим, що депутат міської ради Олег Рудницький написав заяву на дострокове припинення своїх повноважень, його вивели зі складу постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва та сфери послуг, а Оксану Горпинич ввели до складу даної комісії.

Також депутати затвердили Положення про плату за навчання та платні послуги комунальної установи  «Олевська музична школа» Олевської міської ради.

Згідно даного положення, плата за навчання за місяць в Олевській музичній школі буде становити:

  • фортепіано, гітара , сольний спів – 70 грн.
  • баян, акордеон, бандура, скрипка, саксофон, труба, ударні інструменти – 50 грн.

Плата за оренду інструментів за місяць складатиме – 30 грн.

Від оплати за навчання звільняються:

  • діти з багатодітних сімей ( 3 –х і більше віком до 18 років);
  • діти з малозабезпечених сімей;
  • діти з інвалідністю;
  • діти-сироти;
  • діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти учасників бойових дій та ветеранів війни;
  • учні, які мають статус потерпілого аварії на Чорнобильській АЕС І-ІІІ категорії.

Діти, які вчаться на двох відділах або інструментах  вносять плату за навчання за один інструмент в повному розмірі, за другий – в розмірі 50 відсотків, при цьому 100% коштів  вноситься за навчання, де встановлена більша плата.

Від оплати звільняються діти-переможці обласних конкурсів (1 місце), лауреати Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів ( 1, 2, 3 місця).

 Затвердження структури та штатної чисельності апарату Олевської міської ради.

Було запропоновано:

  • додати до штатної чисельності ще 2 діловода в селах Калинівка і Майдан, у зв’язку з тим, що там відсутні старости.
  • ЦНАП об’єднати разом із відділом державної адміністрації і сектором реєстрації місця проживання. Також додати 2 штатні одиниці: державного реєстратора і 1 адміністратора. Це пов’язано з тим, що Олевський ЦНАП був  відібраний до участі у Програмі «U-LEAD з Європою», в рамках якої надається допомога на модернізацію центрів. А об’єднання ЦНАПу з відділом державної реєстрації і сектором реєстрації місця проживання є однією з умов отримання співфінансування.
  • в управлінні земельних відносин перейменувати відділ юридичного забезпечення та контролю землі на відділ орендних відносин та контролю за використанням землі
  • додати до структурного підрозділу благоустрою ще 3 штатні одиниці.
  • створити сектор сільського господарства з двох штатних одиниць в міській раді.

Керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин зазначив, що з 1 січня в РДА буде реорганізовано відділ сільського господарства і частину функцій, що виконував даний відділ  РДА, може бути покладена на спеціалістів міської ради, тому буде доречно, щоб цим займався сектор сільського господарства.

Депутати Анатолій Повар і Станіслав Бідюк також додали, що на сьогоднішній день сільське господарство розвивається і в громаді є приватні господарства, тому сектор потрібно створити обов’язково.

Втім, в ході дискуй між депутатами, було вирішено виключити пункт про створення сектору сільського господарства з даного питання. За дане рішення зі змінами, проголосував 21 депутат, «проти» – Анатолій Повар і Микола Смик.

Всі присутні на сесії депутати підтримали одноголосно рішення про оголошення конкурсу на право оренди комунального майна, що належить до комунальної власності Олевської міської об’єднаної територіальної громади, а саме: на приміщення підвалу в нежитловій адміністративній будівлі, площею 43,7 м2, що розташоване за адресою: вул. Володимирська, 2, м. Олевськ, Олевського району, Житомирської області.

Також депутатами було затверджено рішення про перелік проектів-переможців «Громадського бюджету (бюджету участі)» Олевської ОТГ.  Всього було подано 4 проекти: «Спорт єднає всіх, спортивний клуб Олевськ Теаквон-до ІТФ «Фенікс» автор О. Симончук, «Благоустрій території поліклініки по вул. Свято-Миколаївська, 46» автор В. Пантелейчук, «Кам’янка – безпечне село» автор О. Корнійчук та «Створення центру всебічної навчальної діяльності учнів Варварівської ЗОШ І-ІІІ ст.» автор В. Бабич. Всі проекти будуть реалізовані в 2019 році.

Також були розглянуті питання: про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад педагогічних фахівців КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Олевської міської ради, про надання дозволу на проведення конкурсу оренди нерухомого майна  нежитлового приміщення, про надання дозволу на передачу з балансу на баланс основних засобів, про затвердження звіту оцінки майна та ін.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту