Рівень заборгованості за вивіз ТПВ сягнув 61%

18 січня міський голова Омельчук О.В. провів нараду щодо поводження з твердими побутовими відходами на території Олевська. На ній також були присутні заступник міського голови Мельник С.В., начальник управління містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Ніколайчук В.П., начальник відділу містобудування, архітектури та будівництва Верещако В.К., начальник відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення Торгонський О.І., начальник УДКСУ в Олевському районі Федорчук І.Л., начальник УП СЗН Олевської РДА Островська О.Г., директор ДП «Будпослуги-2» Козловець П.О., начальник сектору превенції Олевського відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області Ничипорчук А.М., начальник КП «ОлевськРесурсІнвест» Вербельчук Р.В., головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олена Коц та інші.

 Міський голова Олег Омельчук зазначив, що наразі склалася критична ситуація зі станом підписання договорів про вивезення ТПВ населенням та розміром заборгованості підприємству, яке виграло відповідний конкурс. У разі продовження такої ситуації, підприємство може збанкрутувати та зупинити вивіз сміття від населення.

Така ситуація складається вже не перший рік. На початку 2018 року рівень заборгованості населення підприємству склав близько 56%. Наразі цей показник сягнув 61%!

За словами заступника міського голови Сергія Мельника, на даний час укладено 7 683 договори на вивезення ТПВ. Станом на 01.01.2019 р. рівень оплати складає всього 39%.

Читайте також: Олевчани заборгували майже 800 тис. грн. за вивіз сміття.

Часто населення відмовляється від укладання договорів, обумовлюючи це тим, що вони власноруч позбавляються сміття. Як висновок, у лісосмугах та обабіч доріг з’являються стихійні сміттєзвалища, а ті, хто все-таки довозить сміття до полігону, вивантажує його просто на проїжджу частину або на в’їзді на полігон, що несе за собою додаткові витрати на прибирання.

 Начальник сектору превенції Олевського відділення поліції Андрій Ничипорчук акцентував на необхідності інформування населення щодо штрафних санкцій за неправильне поводження з ТПВ.

Начальник УПСЗН Ольга Островська повідомила, що згідно з чинним законодавством, пільгові категорії населення мають право на отримання субсидії на оплату за вивезення ТПВ.

Спільно було вирішено створити робочу групу для здійснення контролю за поводженням з відходами.

У даній ситуації на допомогу могла прийти муніципальна варта, яка б складала протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою.

1 коментар

  • Пане голово для того щоб вирішити цю проблему достатньо зобов’язати всі органи самоуправління,які видають довідки на утримяння субсидій,інші довідки без яких неможливе отримання будь яких паперів для узаконнення та експлуатації будинків і квартир , видавати довідки тільки при наявності договору про вивіз твердих побутових відходів.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту