Внесення змін до міського бюджету та інші питання бюджетної комісії

12 лютого відбулось засідання бюджетної комісії. На ньому були присутні секретар міської ради Віталій Шейко, заступник міського голови Олександр Ніколайчук, начальник фінансового відділу Катерина Горпинич, заступник голови бюджетної комісії Ганна Кручко, члени комісії: Олег Ковальчук, Віктор Хлань, Микола Атанов, Володимир Халімончук  та ін.

Найбільш обговорюваним стало питання про внесення змін до міського бюджету Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік.

Згідно розподілу залишку субвенції на соціально-економічний  розвиток, кошти буде розподілено на такі об’єкти:  ремонт приміщень та котельні дитячого садочка №1 «Зірочка», та ін.В рамках розподілу залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток направляються кошти на такі об’єкти : реконструкція трибун та побутових приміщень майнового комплексу стадіону «Колос», придбання та встановлення комплекту обладнання для дитячих ігрових майданчиків в с. Лопатичі, с. Кам’янка, с. Варварівка, будівництво водопровідних та каналізаційних мереж по вул. Гагаріна, Матросова, Корольова, Миру, Зоряній в м. Олевськ та ін.

Дискутували присутні члени комісії про розподіл вільного залишку коштів загального фонду міського бюджету. Станом на 01.01.2019 р. вільний залишок коштів загального фону становить 347 500грн. Цю суму розподілили на програму територіальної оборони Олевської ОТГ на 2017-2020 роки – 100 000 грн., ДСНС на придбання ПММ – 30 000 грн, на придбання тканини для пошиття костюмів для колективів “Тіп-Топ” та “Сузір’я” – 35 000 грн.; відділу освіти на проведення поточного ремонту мереж зовнішнього електропостачання Стовпинської ЗОШ І-ІІ ступеня – 69 000 грн., Олевському ВП на закупівлю канцелярського приладдя, ремонту та заміни оргтехніки – 20 000 грн. Ганна Кручко зауважила, що поліція має прозвітуватись про використаних виділених коштів. Віктор Хлань з цього приводу додав: «Як би там не було, поліція свої обов’язки виконує. Я цікавився даним питанням і всі міста підтримають поліцію, тому що у  них є недофінансування. Я вважаю, що ці кошти їм потрібно надати».

В ході обговорення присутні все ж таки підтримали дане рішення, проголосувавши 4 «за», утрималась Ганна Кручко.

Також одноголосно підтримали рішення про внесення доповнень до Методики розрахунку орендної плати за майно Олевської міської ради, яке передається в оренду. За цією методикою орендна плата перераховується ЦПМД Олевської міської ради, КУ «Олевська центральна лікарня» та відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради в розмірі 100 %.

Також всі члени бюджетної комісії підтримали рішення про затвердження програми організації допомоги правоохоронним органам («Центр пробації») у забезпеченні громадського порядку та профілактики злочинності на території Олевської ОТГ на 2018-2020рр. У Проект рішення пропонується внести доповнення, а саме надання матеріальної допомоги для закупівлі канцелярського приладдя, ремонту та заміни комплектуючої оргтехніки. Присутні вирішили винести дане рішення на сесію міської ради, але обов’язково щоб доповідала по даному питанню керівник установи – Наталя Мельник.

Останнім розглянули питання про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Олевської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Були враховані всі надані пропозиції. Більшість проектів «перейшли» з плану соц.економ. розвитку за 2018 рік. Дане рішення без обговорень присутні члени комісії підтримали одноголосно.

Також на комісії були розглянуті питання: про затвердження Кредитного договору між Північною екологічною фінансовою корпорацією та Олевською міською радою, про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади, про надання дозволу на укладення договору оренди нерухомого майна частини нежитлового приміщення та ін.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту