Виїзне засідання Ради регіонального розвитку

12 лютого в Олевську відбулось виїзне засідання Ради регіонального розвитку при Житомирській обласній державній адміністрації. Олевська ОТГ перша на Житомирщині затвердила перспективний план розвитку на 3 роки.

У засіданні брали участь голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич, народний депутат України Володимир Арешонков, голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко. У залі були присутні в.о. старост сіл громади, депутати, представники місцевих підприємств і організацій та ін.

Народний депутат України Володимир Арешонков, говорячи про перспективний план розвитку регіону, прокоментував: «Я підкреслюю: ті, хто сьогодні в президії мали відношення до розробки Стратегії розвитку цих територій. І сьогодні у нас є абсолютне порозуміння того, що потрібно робити. У нас сьогодні є єдність у поглядах як це робити. І всі, хто сьогодні буде бажати внести розбрат в плани виконання цього, я б не радив цього робити. Чи то під прикриттям любові до Олевщини, тільки не знаю де роками були ці люди і чого раптом вони збудились зараз… Коли я підкреслюю питання єдності, то я в першу чергу мав на увазі об’єднатись навколо влади місцевої, підтримати те, що започатковано командою».

На розгляд Ради регіонального розвитку виносились питання:

  1. «Про підсумки впровадження реформи децентралізації в області у 2015-2018 роках та перспективний план розвитку Житомирської області на 2019-2021 роки»;
  2. «Про підсумки соціально-економічного розвитку громади, якісні показники впровадження реформи децентралізації та перспективний план розвитку громади на 2019-2021 роки».

По першому питанню доповідав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Він зазначив, що найголовніше рішення громади було прийняте 2 роки тому – це об’єднання.  Також Ігор Петрович розповів про впровадження проектів в Олевській ОТГ за останні 2 роки та про головні пріоритети розвитку, акцентуючи увагу на дорогах, сільській медицині тощо.

У жвавому обговоренні з присутніми у залі піднімались й інші суспільно важливі питання: армія, безвізовий режим з ЄС, єдина помісна церква та ін. Ігор Гундич висловив віру у те, що Україна згодом все ж таки вступить до Євросоюзу.

Оплесками присутні привітали отця Бориса, настоятеля Свято-Троїцької церкви, адже Кишинська парафія одна з перших на Житомирщині перейшла до УПЦ. Настоятель детально розповів про це рішення та шлях до нього.

Щодо другого питання Ради виступив голова Олевської ОТГ Олег Омельчук. Він розповів про найбільші реалізовані проекти за останній рік, а також про плани на 2019-2021 роки.

Вже розпочинаються роботи по завершенню будівництва другого корпусу Олевської гімназії. В рамках проекту передбачається не тільки зовнішній ремонт, а й внутрішнє оздоблення. Залишається актуальним й питання облаштування внутрішніх санвузлів у школах громади. У 2018 році запрацювали вбиральні в Олевській ЗОШ №2, на даний момент триває ремонт санвузлів в Олевській ЗОШ №3 та Варварівській ЗОШ. Крім того, в планах утеплити фасади навчальних закладів: Сущанський ДНЗ, Зольнянський ДНЗ, Лопатицька ЗОШ, Замисловицька ЗОШ. Загальна площа фасадів – 4 951 кв.м. Крім того, Олег Васильович розповів про будівництво сучасних сільських амбулаторій в Хочині, Зольні, Жубровичах та Кишині в рамках реформування первинної медицини.

Важливою сферою також залишається будівництво доріг. Серед планів на найближчі роки не тільки дороги в межах населених пунктів, а й дороги між селами громади. Основні напрями – це дорога Олевськ-Тепениця-Замисловичі-Новоозерянка та Олевськ-Покровське-Журжевичі.

Також голова громади розповів про плани провести реконструкцію стадіону «Колос», реконструкцію вуличного освітлення в селах громади, будівництво безпекового центру в с. Хочине, інклюзивно-ресурсний центр та інше. Втім, про всі плани на найближчі три роки через брак часу не вдалось розповісти.

Присутні задавали безліч питань, здебільшого до голови Житомирської ОДА. В основному вони стосувалися доріг, медицини, реформ в країні.

Заступник міського голови Олександр Ніколайчук підняв питання неякісного виконання підрядником «Комунальник» ремонтів у навчальних закладах громади. Зокрема, через затягування процесу, підрядник замінював дах на будівлі дитячого садочку в селі Сущани в період дощів, через що кімнати були затоплені. Олевською міською радою були складені відповідні дефектні акти.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич відповів, що «Комунальник» у них не ремонтує жодного об’єкту комунальної власності. І, за необхідності, спеціалісти облдержадміністрації можуть надати консультативну допомогу Олевській ОТГ. Народний депутат України Володимир Арешонков додав, що відповідні матеріали він може особисто занести в кабінет прокурора аби перевіркою зайнялись правоохоронні органи, а також додав, що на Антимонопольному комітеті він піднімав питання зривання харчування дітей на Олевщині.

Завершилось виїзне засідання Ради регіонального розвитку в Олевську голосуванням за затвердження перспективного плану розвитку на 3 роки, рішення прийнято одноголосно.  

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту