Міський голова Олег Омельчук відвідав загальні збори Асоціації об’єднаних територіальних громад.

21 лютого міський голова Олег Омельчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин разом з головою Білокоровицької ОТГ відвідали загальні збори Асоціації об’єднаних територіальних громад.

У заході взяли участь участь: Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Сергій Власенко, голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування України, Анатолій Ткачук, заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, директор з науки і розвитку Інституту громадянського суспільства, Сергій Чернов, президент Української асоціації районних та обласних рад, Микола Фурсенко, голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, представники міжнародних програм технічної допомоги, експерти та близько 300 голів об’єднаних територіальних громад.

Захід розпочався із виступу Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана. Глава Уряду акцентував на актуальності згуртованості громад навколо продовження реформи децентралізації.

«Ми віддані ідеї створення спроможних громад, а значить, створення нових можливостей розвитку. Для чого ми робимо децентралізацію? Для нової якості послуг і життя громадян. Хочу, аби ми створили нову якість освіти, медицини, інфраструктури і нову якість економіки. Основа ефективного досягнення цілей – це ефективне місцеве самоврядування» – зазначив Володимир Гройсман.

Також гості взяли участь у дискусійній панелі «Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Новий етап. Виклики і перспективи.»

Окрім того, Асоціація об’єднаних територіальних громад підбила підсумки діяльності протягом 2018 року, а також затвердила новий склад Ради Асоціації ОТГ та підписала меморандуми про співпрацю із низкою органів центральної виконавчої влади.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту