До уваги батьків майбутніх першокласників. Прийом до першого класу на 2019-2020 навчальний рік

До 1-го класу закладу загальної середньої освіти зараховуються діти, як правило, з шести років. Діти, яким на початок навчального року виповнилося сім років, повинні розпочинати здобуття початкової освіти цього ж навчального року. Особи з особливими освітніми потребами можуть розпочинати здобуття початкової освіти з іншого віку.

Особам з особливими освітніми потребами освіта надається нарівні з іншими особами.

Прийом дітей до 1 класу закладу загальної середньої освіти здійснюється на безконкурсній основі.

До 31 травня для зарахування дитини до 1-го класу батьками або особами, які їх замінюють, подаються до закладів освіти:

  • Заява одного з батьків дитини, подана особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника).
  • Копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа).
  • Оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089.

У разі наявності та за бажанням одного з батьків дитини до заяви можуть додаватися оригінал або копія висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини чи витягу з протоколу засідання психолого- медико-педагогічної консультації. У випадку подання копій документів, оригінали мають бути подані до видання наказу про зарахування (крім документа, визначеного підпунктом 2).

В законі України «Про Освіту» (стаття 13) є така норма: «Кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи.

Право особи здобувати початкову та базову середню освіту у державному або комунальному закладі освіти (його філії), за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця особа, гарантується, що не обмежує право особи обрати інший заклад освіти».

Прийом документів до 1-х класів на 2019-2020 навчальний рік у закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради, розпочнеться з 01 березня та триватиме по 31 травня 2019 року.

Впродовж 01—15 червня заяви про зарахування не приймаються, що не виключає права батьків подавати їх після 15 червня на вільні місця.

 Нормативна база

  • Конституція України
  • Конвенція про права дитини
  • Закон України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» із змінами, внесеними згідно із Законом № 2145-VIII від 05.09.2017 (стаття 18)
  • Наказ МОН України від 16.04.2018 № 367 “Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти”
  • Лист-роз’яснення Міністерства освіти і науки України щодо застосування окремих положень нового Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти
  • Рішення виконавчого комітету Олевської міської ради №5 від 22.02.2019 року «Про закріплення території обслуговування за закладами загальної середньої освіти»
  • Наказ відділу освіти, молоді та спорту Олевської міської ради №56 від 22.02.2019 року «Про визначення дати початку прийому заяв про зарахування дітей до закладів освіти у 2019-2020 навчальному році»

Додаток. Закріплення територій обслуговування за закладами ЗОШ

Головний спеціаліст відділу

освіти,молоді та спорту

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту