Міський голова Олег Омельчук підписав Меморандум про партнерство з сусідніми ОТГ

4 березня голова Олевської ОТГ Олег Омельчук підписав Меморандум про партнерство Овруцької міської, Словечанської сільської, Олевської міської та Народицької селищної територіальних громад. Зустріч голів ОТГ відбулась в актовому залі Овруцької міської ради.

Голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, голова Овруцької ОТГ Іван Коруд, голова Словечанської ОТГ Володимир Трикиша та голова Народицької ОТГ Анатолій Леончук розповіли про результати децентралізації у своїх територіальних громадах та продемонстрували практичне використання набутого досвіду в рамках виконання своїх повноважень. Олевську міську раду також представляли заступник міського голови Олександр Ніколайчук та головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Юрій Халімончук.

Директор Центру розвитку місцевого самоврядування Житомирської області Василь Невмержицький розповів про міжмуніципальне співробітництво між громадами.

В рамках партнерства та з метою практичної реалізації домовленостей будуть проведенні консультації щодо визначення сфери та форми співробітництва, буде створена спільна робоча група з розробки пропозицій щодо етапів розвитку партнерства, перспективних сфер підготовки проектів регіонального розвитку. Крім того, здійснюватимуться  необхідні кроки для неформального обміну досвіду в межах партнерства між депутатами місцевих рад, працівниками виконавчих органів, бюджетних установ та організацій, дітей та молоді. Жителі громад залучатимуться до обговорення найбільш важливих рішень та проектів, які готуватимуться в рамках партнерства.  

Меморандум відкритий до підписання головами інших суміжних територіальних громад.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту