Розпочались аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів

Сьогодні близько 10 год.  розпочались аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів. Роботи виконує хіміко-радіометрична лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області. На виконання такого виду робіт вони мають спеціальну ліцензію.

Нагадаємо,  на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення класифікувати подію (горіння бочки з отрутохімікатами), як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня за кодом 10410 – надзвичайна ситуація внаслідок наявності у ґрунті шкідливих (забруднюючих) речовин понад ГДК.

Кошти для придбання полімерних барабанів ємкістю 50 літрів в кількості 100 штук для проведення перезатарення отрутохімікатів у сумі 33 900 гривень надійшли за сприяння  народного депутата України Сергія Пашинського. З відповідним зверненням до депутата звернувся виконавчий комітет міської ради.

30 тис. грн. на проведення робіт по перезатаренню шкідливих речовин виділили на позачерговому засіданні сесії районної ради. Всі інші витрати взяла на себе Олевська міська рада, загальна сума яких склала близько 30 тис. грн.

З метою недопущення негативного впливу на стан здоров’я населення рекомендуємо:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі;
  • вживати питну воду гарантованої якості;
  • не вживати городину з присадибних ділянок до отримання результатів лабораторного контролю після перезатарення;
  • не проводити провітрювання житлових приміщень, щільно закривати кватирки, вікна та двері.

При виникненні ознак отруєння (різкий біль в грудях, сухий кашель, блювання, порушення координації руху, ядуха, різь в очах, сльозотеча) терміново звертатися за медичною допомогою.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту