10-та річниця освячення костелу Воздвиження Всечесного Хреста

В суботу, 1 червня, прихожани римо-католицького костелу Воздвиження Всечесного Хреста відзначали 10-ту річницю освячення храму.

Очолив святкову літургію римо-католицький єпископ Києво-Житомирської дієцезії в Україні Віталій Кривицький. Зустрічали єпископа за українською традицією з короваєм презес парафії Віктор Ніколайчук та його дружина Антоніна Ніколайчук, а також настоятель костелу отець Леон Липецький.

Святкова служба зібрала багато прихожан, які прийшли розділити свято між собою. Також були присутні 16 священників, серед них перший настоятель костелу Воздвиження Всечесного Хреста в Олевську отець Валерій Вакуленко, а також отець Ігор Скомаровський та отець Юзеф Липецький.

Окрасою служби став приїзд хору костелу святого Олександра (м. Київ). Серед присутніх також були: представники ордену Лицарі Колумба, ректор Ворзельської семінарії отець Руслан Михалків, виходець з Олевщини Віталій Луковський, гості з парафії смт Ємільчине, смт Лугини, смт Рокитне, м. Новоград-Волинський та інші.

Цей день співпав ще з однією важливою датою – 25-річчям священства отця Леона Липецького. Наприкінці служби презес парафії Віктор Ніколайчук виступив з промовою, де розповів про історію будівництва костелу, а також вручив квіти та подарунки єпископу Віталію та отцю Леону.

На святковій літургії також був присутній заступник міського голови Олександр Ніколайчук. Він привітав прихожан зі святом, подякував за співпрацю отцю Леону, а також попередньому настоятелю костелу отцю Ігорю і вручив квіти єпископу Віталію та сувенірну продукцію о. Леону.

Від Благодійного фонду Сергія Пашинського для костелу була надала фінансова підтримка.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту